AMSTERDAM - Van 31 maart tot en met 6 april gaat de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport van start. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan. Duizenden collectanten gaan op pad om zoveel geld op te halen voor de gehandicaptensport. Aan de actieweek doen ook meer dan 300 plaatselijke sportclubs mee.

Sport doet leven
Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga, zijn lust en zijn leven. Benjamin heeft het syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur ’s ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas ’s middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is alles bepalend voor Benjamin.

Geef daarom tijdens de landelijke actieweek aan de collectant. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Sta zo met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap!

Actieweek Fonds Gehandicaptensport – 31 maart tot en met 6 april 2019

De landelijke collecte is een belangrijke bron van inkomsten. Dankzij de opbrengsten kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer. Meer informatie is te vinden op http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek

Wil jij je ook als collectevrijwilliger inzetten? Graag! Meld je snel aan via www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek of neem contact op Jiske Griffioen van het Collectebureau, telefoon: 030 – 760 00 57.