ZUID SCHARWOUDE – Peter Wijker, Rob ter Burg, Piet de Geus en Jos Verduin. Het is een greep uit de namen die op 7 juli nog één keer hun opwachting maken binnen de lijnen. De oudgedienden vormen met nog twintig anderen de ‘Langedijker Legends’. De tegenstander heeft met Wim Kieft, Royston Drenthe en Andy van der Meyde ook niet de minste namen. Het duel tussen Langedijker Legends en FC de Rebellen moet het slotstuk worden van een prachtige voetbaldag in Zuid Scharwoude.

Op deze dag staat het LSVV complex in bloei met meerdere evenementen voor jong en oud. Aan het begin van de middag staat er een clinic op het programma voor de jongste jeugd van LSVV. De talenten zullen deze dag begeleid en getraind worden door de spelers vanuit selectie 1 en 2. ‘Het is ieder jaar weer een plezier om de jongste jeugd te zien stralen aan de hand van spelers als Daan Brinkkemper, Maik den Iseger en Kai Botman.’ vertelt de organisatie.

LSVV – Jong AZ
Na de clinic staat er een wedstrijd op het programma tussen het vlaggenschip van LSVV en de talenten van JONG AZ. De jeugdopleiding van AZ wordt de afgelopen jaren geroemd om het vele talent dat zij voortbrengen. ‘Hopelijk zien wij ook deze dag een aantal nieuwe talenten die uiteindelijk de stap gaan maken naar het grote AZ.’ vervolgt de organisatie.

De toeschouwers kunnen bij LSVV 1 nieuwkomers als Jordy Cretier en Remco Reinhard voor het eerst aan het werk zien. Maar ook de vertrouwde spelers zoals Maik den Iseger, Boy Kansen en Toine Merk zullen van de partij zijn.

Langedijker Legends – FC de Rebellen
De tweede wedstrijd is er ook één waar voetballiefhebbers zich op zullen verheugen. Meerdere oud spelers van de verschillende Langedijkse clubs vormen de Langedijker Legends. Het team treed aan tegen FC de Rebellen waar er met Wim Kieft (o.a. Ajax en PSV), Royston Drenthe (o.a. Feyenoord, Real Madrid en Everton) en Andy van der Meijde (o.a. Ajax, Internationale en PSV) de nodige oud profs op het veld staan. Scheidsrechter bij dit duel is voormalig top scheidsrechter Dick Jol.

Of deze mannen de toeschouwers nog steeds in vervoering kunnen brengen met snelle bewegingen en mooie acties is de vraag, maar er zal ongetwijfeld veel gelachen worden. Na de wedstrijd zal er een groot feest losbarsten waar onder meer John de Bever zijn grootste hit ''jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'' ten gehore gaat brengen. ‘Kortom, een mooi affiche om eens lekker voor te gaan zitten en massaal op zaterdag 7 juli naar het LSVV complex te komen.’