REGIO – Op sportpark ‘Voorwaarts’ blameerde LSVV zich door een voorsprong te verspelen tegen Fortuna Wormerveer dat toen met slechts acht spelers speelde. In de derde klasse won DTS verrassend met 0-5 van Kleine Sluis. In eigen huis incasseerde Vrone een nipte nederlaag tegen ZAP.

LSVV – Fortuna Wormerveer 2-3
,,Dit is de grootste schande uit mijn voetbalcarrière” was Toine Merk duidelijk na afloop. LSVV kwam terug van een 0-1 achterstand en bij een 2-1 voorsprong viel de derde rode kaart voor Fortuna Wormerveer. Toch wisten de bezoekers uit Wormerveer in de slotfase een 2-3 overwinning te behalen. ,,We verliezen tegen acht man met 3-2, terwijl we voor stonden” aldus Merk.

In de eerste helft wist Nick Snelders de bezoekers op 0-1 te zetten. Al snel in de tweede helft werd de eerste rode kaart uitgedeeld. Via Jacco Paauw kwam LSVV op gelijke hoogte, waarna de tweede rode kaart werd getoond. Na de 2-1 van Rik Molenaar werd er voor de derde keer een speler van Fortuna Wormerveer weggestuurd. De acht overgebleven spelers troffen nog twee keer doel waardoor LSVV met een 2-3 nederlaag van het veld stapte.

Ook Maik den Iseger was ontstemt na afloop. ,,Het wordt tijd dat iedereen in de spiegel kijkt, de ego’s opzij worden gezet en we voor elke meter werken” zei de aanvoerder. ,,Dan moeten we ons de komende weken kunnen revancheren”.

Kleine Sluis – DTS 0-5
In Anna Paulowna behaalde DTS een knappe prestatie. Tegen titelkandidaat Kleine Sluis werd er met 0-5 gewonnen. ,,Het was een verdiende overwinning” vond Jordi Bitter.

Met drie treffers had Bitter een groot aandeel in de ruime zege. Ook Emran Bakarzai en Frank Commissaris kwamen tot scoren. ,,Aan het einde van de wedstrijd hadden we er meer moeten maken. Helaas waren er een paar jongens nonchalant” aldus Bitter.

Na vijftien wedstrijden is DTS terug te vinden op de zevende positie. Komende zondag neemt de ploeg het op tegen FC den Helder.

Vrone – ZAP 0-1
In eigen huis verloor Vrone met een minimaal verschil van ZAP, dat door de overwinning de nieuwe koploper in de derde klasse A is. Na een half uur kwam ZAP via aanvaller Jild Wardenaar op een 0-1 voorsprong.

,,Het was een goede wedstrijd van onze kant” zei René Groenenboom na afloop. ,,Een gelijkspel of zelfs drie punten was denk ik terecht geweest” vond de aanvoerder. ,,Alleen hebben zij wel wat klasse rondlopen. En ze weten de voorsprong goed te verdedigen en vast te houden”.

De ‘Pancrassers’ mogen zich opmaken voor twee uitwedstrijden op rij. De ploeg van coach Wouter Blokdijk treft Meervogels’31 en concurrent JVC.