ZUID SCHARWOUDE – LSVV heeft afgelopen zondagmiddag goede zaken gedaan. In de streekderby wist het AFC’34 te verslaan en zichzelf zo wat lucht te verschaffen. Na een doelpuntloze eerste helft trok de thuisploeg de zege na rust naar zich toe, 3-0.

‘Deze was wel heel belangrijk’, beaamde Rob ter Burg, assistent-coach bij de Langedijkers. LSVV begon het duel immers als nummer voorlaatst en door de zege op AFC’34 klom het naar de tiende plaats. ‘Het was ook een zeer verdiende overwinning. Onze instelling was goed, we waren gretig en kregen meerdere kansen voor rust.’ Ook voor de Alkmaarders was het een belangrijk duel. ‘Dat merkte je zeker op het veld’, zei Ilker Yilmaz.

Bij AFC’34 stond Sven Keijzer onder de lat bij AFC’34. De doelman van de onder 19 verving de geblesseerde Mike Wesselink. In het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg via onder meer Boy Kansen en Kai Botman meerdere kansen. Tot scoren kwam het echter niet. Deze eindigden echter op de paal, werden van de lijn gehaald of gingen naast. Na rust wist LSVV de zege naar zich toe te trekken.

‘We hebben na rust heel goed gevoetbald’, vervolgde Ter Burg. Het was Botman die tegendraads binnen schoot en zo voor de bedrijvende 1-0 zorgde. De 2-0 kwam voort uit een vrije trap van diezelfde Botman. Onderweg werd de bal van richting veranderd waarna Toine Merk de bal in zijn voeten kreeg gespeeld en binnen schoot. ‘In de laatste dertig minuten verzwakten wij en gaven wij teveel ruimtes weg. Hierdoor werd LSVV gevaarlijk en werd het net als vorige week een geflatteerde nederlaag’, aldus Ilker Yilmaz.

De bezoekers zagen een schot geblokt worden en wisten via corners ook enkele kansjes te creëren, maar doelpunten bleven uit. Hierna moesten de bezoekers met tien man verder nadat Yassir Ben Sallah in korte tijd tweemaal geel kreeg. Na een overtreding op Kansen ontving hij geel, maar enkele seconden later ontving hij omdat hij iets riep direct zijn tweede kaart. Het was de gastheer die het duel uiteindelijk besliste via Sven de Ruiter die koud in het veld na een steekbal beheerst onder doelman Keijzer door binnen schoot.

Door de overwinning ziet AFC’34 de Langedijkers over zich heen klimmen. De Alkmaarders spelen over twee weken nummer drie NVC.

LSVV – AFC’34 3-0
1-0 Kai Botman
2-0 Toine Merk
3-0 Sven de Ruiter

LSVV: Stet. Den Iseger, Berkhout, Emmerik, Van der Leeden. Paauw, Cretier, Kansen. Botman, Molenaar (De Ruiter/82), Merk.

AFC’34: Keijzer. Hulskes, Koenders, Aykan, Ilker Yilmaz. Snijders (Van Sluis/81), Staal, ben Sallah. Sercan Yilmaz, Braaksma (Ntim/62), Tesselaar (Groot/81).

Fotografie: Michel Bes