ZUID-SCHARWOUDE - Het zat LSVV eens een keer flink mee in de thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest. In een typische 0-0 wedstrijd wist de ploeg van trainer Rob Klanker in de uiterste slotfase toch te zegevieren, met name te danken aan invaller Tim Emmerik die in blessuretijd op fraaie wijze keeper Adrichem wist te passeren.

Het doelpunt viel in de 92e minuut nadat Adrichem in eerste instantie wist te redden op een poging van de invaller. Toen de bal echter opnieuw voor zijn voeten viel bleek de slimheid van de ervaren Emmerik die de bal over de keeper jeen wipte en via de binnenkant van de paal zag binnen gaan. Een welkome driepunter, want LSVV en FC Uitgeest konden allebei wel een zege gebruiken. De Langedijker maakten dan ook een mooi sprongetje in he klassement.

Daar zag het overigens heel lang niet naar uit. In een verder weinig boeiend duel waren de kansen op één hand te tellen. Namens LSVV kregen Merk en De Ruiter in de eerste helft een mogelijkheid. FC Uitgeest liet zich pas na rust zien, maar was wel het dichtst bij de openingstreffer toen Jur Hoekstra een vrije trap op de kruising mikte. In de uiterste slotfase viel de beslissing dus alsnog. nadat Maik den Iseger zijn poging eerst nog van de lijn gehaald zag worden voltooide Emmerik zijn kunststukje in twee instanties: 1-0.