REGIO – Voor LSVV, DTS en Vrone zit het seizoen erop. Waar LSVV en Vrone de laatste competitiewedstrijd verloren, pakte DTS een punt tegen kampioen Vitesse’22.

LSVV – JOS/Watergraafsmeer 1-5
Bij LSVV stond Dave Stet voor het laatst onder de lat. De doelman, die in de slotfase een publiekswissel kreeg, incasseerde vijf tegentreffers. ‘In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, na rust was JOS/Watergraafsmeer veel beter’, aldus Maik den Iseger.

De Amsterdamse ploeg, die op de slotdag nét naast de titel greep, ging in Zuid-Scharwoude effectief om met de kansen. ‘Zij kregen zes kansen en scoorden vijf keer.’

Nadat JOS/Watergraafsmeer een 0-4 voorsprong had opgebouwd deed Jacco Paauw iets terug. Het slotakkoord was echter voor de uitploeg. Naast Dave Stet werd er na afloop ook afscheid genomen van Daan Brinkkemper.

DTS – Vitesse’22 1-1
‘Dit was van onze kant één van de betere wedstrijden van het seizoen. We stonden goed en gaven eigenlijk niks weg’, stelde Jeffrey Rispens. ‘In de counter waren we gevaarlijk en kwamen we tot een aantal goed uitgespeelde kansen.’

Zeven minuten voor rust wist Vitesse’22 een gaatje in de DTS defensie te vinden en via Jort Kaandorp opende het de score. Na rust bleef de gastheer knokken om het seizoen goed af te sluiten. Collin Vennink tekende voor de 1-1, maar verder kwam de ploeg van scheidend coach Jan Kramer niet. ‘Het is zuur dat we laatste zijn geworden, maar deze wedstrijd was een waardig afscheid voor Jan (Kramer, red.), Dick (Vennink, red.) en enkele spelers.’

Egmondia – Vrone 2-1
Vrone heeft een prima seizoen toch enigszins teleurstellend afgesloten. ‘Dit was een onnodige nederlaag tegen een Egmondia dat voornamelijk tegen heeft gehouden. Daar hadden we ons op ingesteld, maar we werden in de duels afgetroefd’, zag Wouter Blokdijk.

Bij een 2-0 achterstand deed Vrone namens Maarten Kraak iets terug, maar dichterbij kwamen de Pancrassers niet. ‘Die teleurstelling overheerst nu. Over een week ben ik waarschijnlijk vooral trots op het seizoen. Want dat was gewoon goed’, vervolgde Blokdijk. ‘We hebben een prima ontwikkeling doorgemaakt. We hebben meer punten, waren eerder veilig en hebben meer gescoord.’