ZUID SCHARWOUDE – Teleurgestelde gezichten trokken na afloop naar de kleedkamers. LSVV en AFC’34 hadden zojuist met 3-3 gelijkgespeeld. De Langedijkers leken door een treffer in de 82e minuut de zege te pakken, maar in blessuretijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Blij was de Alkmaarse ploeg er echter niet mee.

,,Wij geven het gewoon weg. Ik denk dat LSVV blij mag zijn dat ze nog een punt hebben” zei Jethro Abram na afloop. ,,Alleen wij kunnen hem ook verliezen” doelt de coach op de 3-2 die LSVV acht minuten voor tijd maakte.

AFC’34 wilde meer voetballen terwijl LSVV op de counter speelde. Het zorgde ervoor dat het meeste gevaar van de bezoekers kwam. Zo was Luc Schuffelen na tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar de lage schuiver werd gekeerd door Job Rouwhorst. Een minuut later lag de bal alsnog in het Langedijkse doel. Een te korte terugspeelbal van Kevin van Cleef werd onderschept door Arsenio Dihalu die vervolgens Giovanni Dors aanspeelde. Dors wist de bal binnen te tikken. Acht minuten later stond de 0-2 op het scorebord. Schuffelen kopte raak uit een corner van Ilker Yilmaz.

Geven het weg
,,Wij geven de wedstrijd gewoon weg na de 0-2 . Binnen één seconde lag de 1-2 er in” zei Abram over het kantelpunt in de wedstrijd. Direct uit de aftrap scoorde Toine Merk de aansluitingstreffer. Daardoor was de hoop van LSVV, die na de 0-2 wegzakte, direct weer terug. In het vervolg van de eerste helft kreeg thuisploeg via Merk (zijnet) en Gert Jan Molenaar (naast) mogelijkheden op de gelijkmaker. Aan de andere kant liet Job Rouwhorst zich zien door pogingen van Arsenio Dihalu te keren. Schuffelen wist de sluitpost vlak voor rust te omspelen, maar Maik den Iseger wist de bal nog van de lijn te halen. Via Danny Konijn kwamen de Langedijkers voor rust op gelijke hoogte. Nadat Jacco Paauw goed doorging aan de rechterkant wist Konijn de bal vanaf de zestien in de linkerhoek te schieten, 2-2.

Ook in de tweede helft moest Rouwhorst meerdere keren redding brengen. Met name Schuffelen en Dors waren dichtbij een treffer, maar de Langedijkse doelman bleek telkens een moeilijk te nemen horde. Uit counters kwam LSVV via Toine Merk twee keer gevaarlijk voor het doel. Mike Wesselink bleek beiden keren een sta-in-de-weg.

Een fraaie treffer leek het duel in Langedijks voordeel te beslissen. Kai Botman krulde de bal van afstand in de verre hoek. Toch konden de bezoekers een punt redden. Op aangeven van linksback Ilker Yilmaz kon Daan Hamaker bij de tweede paal vrij inkoppen. Na de treffer, die in de 92e minuut viel kopte Schuffelen raak, maar scheidsrechter Van Dokkum keurde het doelpunt af. ,,Ik weet niet waarom de laatste werd afgekeurd. Daar was niets aan de hand. Gewoon een fantastische goal” vond Abram. ,,Zij mogen blij zijn dat ze een punt halen. Wij mogen na 82 minuten blij zijn dat we nog een punt pakken”.

Na 82 minuten vierde LSVV het doelpunt uitbundig. ,,Als je hem dan maak dan moet je hem ook over de streep trekken. Zij speelden daarna alles of niets. Toen maakten zij nog een doelpunt. Er vloog nog één in, dus het had zomaar de andere kant op kunnen gaan” reageerde LSVV coach Rob Klanker na afloop. ,,Het had wel lekker geweest bij 3-2 als we hem hadden gewonnen, maar ik kan leven met een mooi duel en 3-3”. Ook Abram kon leven met het punt. ,,We hebben negentig minuten gestreden. Het had nog zuurder geweest als we verloren hadden. Nu hebben we tenminste nog een punt. Voor de kantine is het alleen maar goed”.

LSVV: Rouwhorst. Den Iseger, Mike Molenaar, Emmerik (Van de Leeden/10, Melten/79), Van Cleef. Paauw, Gert Jan Molenaar, Kansen. Botman, Konijn (Soemers/87), Merk.

AFC’34: Wiese (Wesselink/46), Postma (Sercan Yilmaz/87), Gronsfelt, Hamaker, Ilker Yilmaz. Snijders, Cretier, Kansen (De Jong/43). Dihalu, Schuffelen, Dors.

Fotografie: Michel Bes (Kijk hier voor meer foto's)