ZUID SCHARWOUDE – Nadat het duel eerder dit seizoen door winterse weersomstandigheden werd afgelast staan LSVV en AFC’34 komende zondag tegenover elkaar. Het is voor beiden ploegen een prachtig affiche.

Het duel tussen LSVV en AFC’34 stond eerder op 10 december op het programma. Destijds waren de weersomstandigheden echter reden voor een algehele afgelasting. Komende zondag staan beiden ploegen dus voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar.

In aanloop naar het treffen tussen LSVV en AFC’34 zijn middenvelders Jacco Paauw en Jordy Cretier eensgezind over het duel. ,,Ik verwacht een leuke strijd met veel publiek en een leuk feestje erna. Ik denk dat iedereen hier wel naar uitkijkt” vertelt Cretier, spelend bij de Alkmaarders. ,,Ik verwacht een spannend duel zoals elke derby is. Met veel strijd en veel publiek” aldus Paauw, actief bij de Langedijkers.

Oude bekenden
Komende zondag wordt het een treffen tussen velen bekenden. ,,Ik kijk er zeker naar uit. We spelen tegen oud teamgenoot Bas kansen en twee bekenden, namelijk oud SVW’27 speler Jordy Cretier en Luc Schuffelen, oud speler van DTS” vertelt Paauw. Het is een extra sentiment wat kenmerkend is bij derby’s.

Mindere periode
Waar LSVV in de eerste seizoenshelft, in de periode waarin het duel oorspronkelijk gespeeld zou worden, goede prestaties behaalden, heeft de ploeg tot dusver in de tweede seizoenshelft van de competitie twee punten gepakt. ,,Na de winter wonnen we het bekerduel van Zwaluwen’30 en in de competitie kenden we een mindere fase” aldus Paauw. ,,Wij creëerden weinig kansen tegen DEM en Hoofddorp. In de wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer waren zij gewoon een maatje te groot. Ik verwacht dat we wel weer punten gaan halen in de komende wedstrijden”.

In tegenstelling tot LSVV kent AFC’34 een sterke tweede seizoenshelft. Na de beslissing van de club om na dit seizoen te stoppen met het zondag elftal ging het team van coach Jethro Abram er vol voor om het seizoen succesvol af te besluiten. ,,We doen hetzelfde als daarvoor. Zoveel mogelijk winnen om zo hoog mogelijk te eindigen” vertelt Cretier. In de competitie won de ploeg drie van de vier wedstrijden na de winterstop, terwijl er in de voorbereiding een oefentoernooi op eigen veld werd gewonnen. Ook in de beker boekte de Alkmaarse formatie succes door WV-HEDW met 4-0 te verslaan. Alleen DEM (0-4) bezorgde AFC’34 puntverlies. Cretier: ,,Wij hebben eigenlijk niks meer te verliezen. Ik denk dat we in de laatste wedstrijden hebben laten zien dat we er elke wedstrijd alles aan doen om te winnen en te vechten voor elke meter”.