REGIO – Op bezoek bij RKVV Velsen heeft LSVV zijn plek in de middenmoot weten te verstevigen. Twee klassen lager behaalde Vrone een overwinning bij JVC, terwijl DTS een nederlaag incasseerde.

RKVV Velsen – LSVV 0-1
Bij RKVV Velsen boekte LSVV een 0-1 overwinning. ,,Wij waren voetballend beter” vond middenvelder Jacco Paauw. ,,we hadden wel minder kansen dan hun. Maar hun hanteerde voornamelijk de lange bal”.

In de tweede helft scoorde aanvoerder Maik den Iseger de enige en dus winnende treffer. Door de stijgt LSVV naar de zevende positie en heeft inmiddels tien punten voorsprong op de gevarenzone. Het zorgt ervoor dat de Langedijkers zo goed als zeker zijn van een langer verblijf in de eerste klasse.

Fotografie: Michel Bes

JVC – Vrone 0-1
In Julianadorp pakte Vrone drie belangrijke punten. Een doelpunt vlak na rust van Wout Adams was genoeg voor de overwinning. ,,Voor rust waren wij heer en meester en creëerden we vijf tot zes opgelegde mogelijkheden” zei Wouter Blokdijk. ,,Nadat we op voorsprong kwamen gingen we in de overleef modus”.

De 0-1 voorsprong werd door de ‘Pancrassers’ niet meer weggegeven. ,,Een verdiende overwinning en essentieel in deze fase” vervolgde de coach. ,,Het is een goed begin van deze serie wedstrijden die voor ons de kleur van de rest van het seizoen bepalen”.

VIOS W – DTS 2-0
DTS ging op bezoek bij laagvlieger VIOS W met 2-0 onderuit. ,,Het was een slechte eerste helft” vond Jan Kramer. ,,Het was inspiratieloos”.

In het tweede bedrijf kwam daar lichtelijke verandering in. ,,Na rust was het iets beter op een slecht en moeilijk veld" vervolgde Kramer. ,,Wij missen momenteel zeven basisspelers. Dat breekt ons op”.