ZUID-SCHARWOUDE - LSVV is ook komend seizoen tweedeklasser. Na een moeizaam seizoen waarin de Langedijker voortdurend onderin bivakkeerden wist men op eigen kracht de handhaving te bewerkstelligen door directe concurrent Assendelft met 4-2 te verslaan.

De opluchting was bijzonder groot op Sportpark Voorwaarts waar de ploeg van Gidon Reinders Folmer besefte dat het dit seizoen uit de tenen moest komen. De trainer verklaarde dit seizoen al enkele malen dat zijn ploeg eigenlijk te goed was om te degraderen, maar de resultaten en de stand spraken dat voortdurend tegen. Nadat een week geleden in ieder geval rechtstreekse degradatie werd afgewend moest men op de laatste speeldag ook nog de nacompetitie te zien ontlopen. Assendelft moest daar de dupe van worden en met die intentie ging LSVV ook de wedstrijd in nadat scheidsrechter Marisca Overtoom heel verstandig het duel iets later liet beginnen vanwege naderend onweer.

Eenmaal aan de gang gebeurde er van alles met liefst zes doelpunten in de eerste helft. Bas Kansen kopte al binnen drie minuten de openingstreffer tegen de touwen, maar daarna lag het initiatief even bij Assendelft. Jimmie Glas zorgde voor de gelijkmaker en de gasten kwamen op voorsprong nadat via een ongelukkig eigen doelpunt van Dennis Toorenburg. Net zo snel herstelde LSVV zich echter ook weer. Alek Hesp kopte raak uit een corner van Tim de Nijs en uit een volgende corner kon Toorenburg zijn fout goedmaken door LSVV weer op voorsprong te zetten. Nog voor de rust bracht Collin Vennink de marge zelfs op twee vanaf de strafschopstip: 4-2.

Meer spektakel werd verwacht na rust, maar dat kwam er niet van. Ook dat was een verdienste van LSVV dat de controle in handen had en keeper Job Rouwhorst hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. Toen Overtoom voor de laatste keer floot was de vreugde dan ook ongekend groot bij de geelblauwen met het besef dat het dit seizoen van ver moest komen, maar dat daarom het feestje na afloop juist weer extra lading kreeg.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie