ZUID SCHARWOUDE – Een 1-0 eindstand doet vermoeden dat LSVV – Zwaluwen’30 een spannend duel was. Diegene die de wedstrijd bezochten zouden echter een andere mening krijgen. De Langedijkers waren sterker, terwijl de bezoekers weinig kansen wisten te creëren. Uiteindelijk bleek het doelpunt van Danny Konijn genoeg, 1-0.

In het eerste bedrijf begon LSVV voortvarend door het Hoornse doel meerdere keren onder vuur te nemen. Zo waren Konijn, Merk en Havermans dichtbij de openingstreffer. Zwaluwen'30 keeper Levie Rood zag echter twee pogingen naast gaan, en wist eenmaal redding te brengen. De bezoekers stelden er weinig tegenover. Thomas Hand was wél dichtbij, maar de middenvelder vond de jonge sluitpost Job Rouwhorst op zijn pad.

Waar de thuisploeg sterk opende, kwam Zwaluwen'30 na een half uur beter in de wedstrijd. De Hoornse equipe liet zich meer zien op de helft van LSVV en zorgde ervoor dat de gastheren weinig tot niets konden creëren. De bezoekers kwamen daarentegen ook niet echt tot grote mogelijkheden.

Ook in het tweede bedrijf was het LSVV dat dreigend bleef. Eén minuut na rust leek Jacco Paauw de ban te breken, maar zijn inzet vloog naast. Tien minuten na rust kwam de ploeg dan toch op 1-0. Uit een vrije trap van Kai Botman schoten Danny Havermans en Rik Molenaar tegen Levie Rood op. Spits Danny Konijn was in de rebound wel trefzeker.

Spanning
Dat LSVV er in het restant niet in slaagde om de tweede treffer op het scorebord te brengen zorgde voor een spannende slotfase. Want waar Danny Konijn in de 66e minuut op de Hoornse sluitpost stuitte, was Ivo Rottine aan de andere kant gevaarlijk. Een kwartier voor tijd wist bij de enige kans namens Zwaluwen'30 te creëren. Zijn kopbal werd echter weggewerkt door Tim Emmerik.

Het opportunistische spel zorgde ervoor dat de Hoornse ploeg meer op de helft van LSVV te vinden was. Scoren deed het echter niet. Omdat de thuisploeg onzorgvuldig omging met de ruimte en enkele keren slordig balverlies leed, kwam er geen verandering in de 1-0.

Na afloop liepen de spelers van LSVV tevreden van het veld. Ook coach Rob Klanker was content met de prestatie van zijn ploeg. “Ik vond het zeker terecht. Eigenlijk is 1-0 een magere afspiegeling van de kansenverhouding” sprak de oefenmeester op het koude sportpark ‘Voorwaarts’. “Het is de uitslag die het nog spannend maakt. Maar qua spelverhouding vond ik het een meer dan terecht resultaat”.

Dat LSVV de kansen onbenut lieten is iets wat de Langedijkers zichzelf kunnen verwijten. Klanker: “Natuurlijk kan ik ze dat verwijten. Maar ze doen het niet expres. De inzet was goed, ze zette goed druk en maakten het hen zo lastig. Het is gewoon zonde dat je vergeet jezelf te belonen en de wedstrijd eerder beslist”.

Door de overwinning plaats LSVV zich voor de laatste zestien in het bekertoernooi. “We hebben nu nog twee wedstrijden. Mochten we daarin resultaat halen dan kom je bij de laatste vier. En dan wordt het echt leuk”.

LSVV: Rouwhorst. Den Iseger, M.Molenaar (R.Molenaar/46), Emmerik, Van Cleef (Van der Leeden/73). Paauw, Botman, Kansen. Havermans, Konijn, Merk (Volbeda/84)

Zwaluwen’30: Rood. Vlasman, Huitema, Rottine, Sabajo. Schaper, Hand, Kuijpers. Bare, Özturk, Abubakari.

Bekijk hier alle foto's van LSVV - Zwaluwen'30 (Fotografie: Michel Bes)