REGIO – LSVV keerde door een nipte zege met drie punten terug uit Vijfhuizen. Voor Vrone stond de wedstrijd vooral in het teken van René Groenenboom, die zijn laatste thuiswedstrijd voor de Pancrassers speelde. DTS kon titelkandidaat De Kennemers geen pijn doen.

DSOV – LSVV 1-2
LSVV won in de voorlaatste speelronde bij DSOV. ‘Wij waren veelvuldig aan de bal in de eerste 37 minuten. We speelden goed rond en creëerden een aantal kansen’, zag Jacco Paauw. Het was Maik den Iseger die de Langedijkers op een 0-1 voorsprong bracht. De gastheer wist er spaarzame counters tegenover te stellen.

Slordig balverlies gaf DSOV echter de gelegenheid om tot scoren te komen. Het was Bianco Carolina die de 1-1 maakte. Ook na de pauze was LSVV de betere en via Paauw werd er opnieuw een voorsprong genomen. Na wat wisselingen bij LSVV hanteerde DSOV, dat op dat moment met vier spitsen speelde, veelvuldig de lange bal. ‘We hielden, soms met horten en stoten, stand.’

Door de overwinning klom de ploeg van trainer/coach Rob Klanker naar de zesde plek. Komende zondag sluit LSVV het seizoen in eigen huis af tegen JOS/Watergraafsmeer.

Vrone – Meervogels’31 2-1
‘Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van René Groenenboom. Voor hem was deze overwinning. Voor ons was het de enige echte optie’, aldus Wouter Blokdijk.

Ondanks een overwicht waren de kansen voor Vrone schaars. Des te prettiger was het dat het eerste echte schot op doel van Martijn Leek de 1-1 opleverde. Na de pauze tekende Wout Adams voor de 2-1. ‘Hierna hebben we de overwinning over de streep getrokken, waarbij ik wel vind dat we Meervogels teveel hebben laten ruiken aan eventueel mogelijke punten’, aldus Wouter Blokdijk. Ook voor René Groenenboom was het een fijne middag: ‘Dit was een mooi afscheid zo. De publiekswissel was mooi en dan ook nog winnen. Dit voelt goed.’

De Kennemers – DTS 6-0
DTS heeft in de één-na-laatste competitiewedstrijd titelkandidaat De Kennemers geen pijn kunnen doen. ‘Het niveauverschil was te groot’, aldus Jeffrey Rispens. ‘Zij spelen nog voor het kampioenschap en wij staan nog steeds onderaan. Dat kon je dan ook duidelijk zien op het veld.’

Halverwege keek DTS al tegen een 3-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf liep De Kennemers uit naar een riante 6-0 eindzege. DTS sluit het seizoen volgend weekend af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse’22.

Fotografie: Michel Bes