ZUID-SCHARWOUDE - Toine Merk begint langzamerhand het "handelsmerk" te worden van LSVV. In de 1e klasse derby tegen Kolping Boys won LSVV voor de dere maal op rij met 2-1 en voor de derde maal was de linkeraanvaller de matchwinnaar.

De thuisploeg sloeg zondag onder druilerige omstandigheden in de slotfase toe nadat het kort na rust op achterstand was gekomen. Nadat de eerste helft nauwelijks enig spektakel bood brak Kolping Boys de wedstrijd open toen de inzet van Jochim Berkhout nog gekeerd werd door keeper Rouwhorst, maar Kevin Cappai op de juiste plek stond om de rebound te benutten. De gasten ontsnapten vervolgens aan de gelijkmaker bij een fraaie omhaal van Jacco Paauw die via de onderkant van de lat en de rug van de keeper net biet over de lijn ging.

Het was uitstel van executie want in de slotfase sloeg LSVV alsnog toe. Een vrije trap gegeven na een duwtje op Tim Emmerik, die daar slim in meeging werd door Bas Kansen langs Patrick de Vries geschoten. Met nog vier minuten op de klok profiteerde Toine Merk van wanorde in de Kolping-verdediging na een inworp en weet hij de voorzet van Martijn Groof op waarde te schatten waardoor LSVV met negen punten uit drie duels een droomstart van de competitie heeft.

LSVV - Kolping Boys 2-1 (0-0)
53. Cappai 0-1
81. Kansen 1-1