ZUID-SCHARWOUDE - Het kan niet wekelijks meezitten, moet men zondagmiddag gedacht hebben op Sportpark Voorwaarts. Na vier overwinningen die vooral in de slotfase tot stand kwamen liep gedeeld koploper LSVV tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het Amsterdamse SDZ was met 2-4 te sterk.

LSVV speelde echter alleraardigst en kwam twee keer op voorsprong, maar het vooraf op de vierde plaats staande SDZ liet zien dat het dit seizoen ook een ploeg is om rekening mee te houden. Voor het eerst dit seizoen nam de ploeg van trainer Rob Klanker een voorsprong en dat gebeurde al binnen de minuut toen Kai Botman een vrije trap in de touwen ramde. SDZ kwam eveneens snel op gelijke hoogte toen Smeeing het eindpunt van een knappe aanval was.

Na de rust kwam de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong door Martijn Grooff, maar men kwam niet onder de druk van SDZ uit dat via Klaasen-Bos op gelijke hoogte kwam na een knappe actie Ennali. Een knal van Munsterman en een treffer van Claus deden LSVV vervolgens nog meer pijn dat dit keer niet in staat was om in de slotfase een come-back te forceren.

Foto's: Michel Bes Sportfoto's