OUDORP - LSVV JO19-1 heeft zaterdag voor een daverende stunt gezorgd door de finale van de KNVB-districtsbeker te bereiken. De ploeg van trainer/coach Mike Eyzinga, die al een uitstekend seizoen kennen in de vierde divisie, wist na strafschoppen te winnen van eerste-divisionist Kolping Boys.

Op Sportpark De Nollen in Oudorp was thuisploeg Kolping Boys de favoriet, maar de Langedijker talenten speelden een uitstekende wedstrijd en lieten zich zelfs niet van de wijs brengen door een achterstand. Nog voor de rust tekende Esper Wollaars voor de gelijkmaker.

Ook na de rust doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder en wordt er niet meer gescoord ondanks het feit dat Kolping Boys in de blessuretijd een strafschop krijgt te nemen nadat scheidsrechter Kluft hands constateert. Keeper Finn Entius weet de strafschop echter te keren en voelt zich na de 1-1 eindstand duidelijk de morele winnaar, zo blijkt ook in de daaropvolgende strafschoppenserie. Waar LSVV een honderd procent score heeft weet Entius nog twee strafschoppen te keren en hiermee LSVV naar de finale te loodsen wat gelijk voor een enorme jubelstemming zorgt bij de geel-blauwen.

In de finale treft LSVV JO19-1 derde-divisionist SV Hillegom dat in de andere halve finale met 4-2 te sterk was voor SV Montfoort. de finale wordt op 1 juni gespeeld op het complex van Legmeervogels in Uithoorn.