HAARLEM - LSVV JO19-1 heeft voor een ongekende en historische prestatie gezorgd door te promoveren naar de 4e Divisie. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse wist de ploeg van trainer/coach Mike Eyzinga en Duncan Kavelaar ook de alles beslissende promotiewedstrijd bij Alliance '22 te winnen (2-3)


Voor het hoogste jeugdteam van de Langedijker vereniging kwam er zodoende een prachtig einde aan een net zo mooi seizoen. In de afgelopen jaren presteerde Eyzinga, samen met de rest van zijn staf ook al goed met de JO19. maar telkens gooide de corona-pandemie roet in het eten. het feit dat er jaarlijks spelers werden afgeleverd aan de eerste selctie van LSVV vergoedde wat dat betreft weer een hoop.

Dit seizoen moest het dan gebeuren en in de tweede fase van de competitie leken de LSVV-talenten al spoedig op weg naar de titel door wedstrijd op wedstrijd te zegevieren. Op 15 mei kon zodoende de titel worden binnen gehaald, maar tegen VVS '46, waar eerder nog met 5-1 van was gewonnen ging het faliekant mis. LSVV nam in Spanbroek een 0-2 voorsprong, maar door spanning en fouten ging men uiteindelijk met 5-2 ten onder. Twee weken later werd in de uitwedstrijd bij VIOS W. echter alsnog de verdiende titel binnen gehaald door een klinkende 0-5 zege. De titel leverde echter geen directe promotie op, want daarvoor moesten de geel-baluwen nog een extra promotiewedstrijd spelen op bezoek bij Alliance '22.

Afgelopen zondag vertrok men richting Haarlem en onder een stralend zonnetje deed LSVV JO19-1 in een spannend duel wat er verwacht werd. Na een snelle openingstreffer van Erol Gulali kwam de thuisploeg na een klein kwartier terug en de 1-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft stelde LSVV binnen tien minuten orde op zaken. Een schot van Martijn Schroeiers en een mooi genomen vrije trap van Jerry Sloof brachten de marge op twee doelpunten. Aangezien Alliance '22 vanuit een strafschop alweer snel dichterbij kwam volgde een razend spannend laatse half uur, maar de Eyzinga-equipe bleef overeind, en de vreugde en ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook enorm. Dat feest werd uiteraard bij terugkomst op het complex van LSVV nog enige uurtjes voortgezet.