REGIO – Zowel LSVV als DTS leden afgelopen zondag een nederlaag. Waar LSVV ruim onderuit ging, knokte DTS zich knap terug, maar ging alsnog onderuit. Vrone pakte in eigen huis een punt.

RKVV Velsen – LSVV 4-0
Afgelopen dinsdagavond zorgde LSVV voor een verrassing door hoofdklasser Hollandia met 0-4 uit het bekertoernooi te knikkeren. Die knappe prestatie kreeg echter geen passend vervolg. Wel stonden dezelfde cijfers op het scorebord, nu was het echter in het voordeel van de tegenstander. In het eerste bedrijf opende Bastiaan Scholten de score. Na rust scoorde diezelfde Scholten opnieuw, waarna Giovanni Dors nog tweemaal doel trof.

‘Het verliep slecht. We hebben weinig tot niks gecreëerd’, zei Jacco Paauw na afloop. ‘We wonnen de tweede ballen niet. Op het middenveld en voorin hadden we geen schijn van kans. Het is dus een terecht verlies.’

Na zes wedstrijden bezet LSVV de voorlaatste plaats in de Eerste Klasse A. Komende zondag speelt de ploeg in eigen huis de streekderby tegen AFC’34.

Fotografie: Michel Bes

DTS – Hercules Zaandam 2-3
Na een gelijkwaardig begin kreeg DTS tegen koploper Hercules Zaandam op makkelijke wijze twee tegentreffers. ‘Na de 0-2 achterstand hebben we ons herpakt door veel strijd en inzet te leveren’, zei Dylan Bruin. Daardoor kwam Rick Kocken door een goede assist van Nick Hofman tot scoren. Door een goeie individuele actie van Finn Huitema viel ook de 2-2. Na de rust kwam DTS sterk de kleedkamer uit. Bruin: ‘We gaven weinig weg. Helaas kregen we nog een lullige tegengoal en in de laatste fase kwamen we er helaas niet meer aan en verloren we. Een puntje was verdiend geweest.’

Vrone – SVA Assendelft 2-2
In eigen huis toonde Vrone veerkracht door een 0-2 achterstand om te buigen. ‘Over het algemeen waren wij de bovenliggende partij, maar zij kregen twee kansen en speelde dat goed uit’, aldus Dennis Konijn. ‘Na rust hoopten wij op een snelle aansluitingstreffer.’

Die aansluitingstreffer kwam er. Het was Konijn die tot scoren kwam. ‘Daarna hadden we recht op een penalty, maar de scheidsrechter floot voor gevaarlijk spel. Te laag inkomen met mijn hoofd. Een belachelijke beslissing’, vervolgde de aanvaller die na een goede aanval alsnog de gelijkmaker wist te maken.