ZUID SCHARWOUDE – Met nog zes wedstrijden te gaan staat LSVV voor een belangrijke fase. Om niet helemaal in de degradatiestrijd verzeild te raken zal de ploeg nog wat punten moeten verzamelen. Komende zondag kan het zichzelf tegen AGB al meer lucht verschaffen.

Met AGB treft LSVV een ploeg waar tegen het zich maar wat graag wil revancheren. In de uitwedstrijd in Amsterdam verloren de Langedijkers immers met 3-1. ‘We hadden toen in de eerste zeventig minuten weinig problemen. We misten een penalty en meteen daarna scoorden zij 1-0. Toen stond de wedstrijd op zijn kop. Ik verwacht dat wij graag die wedstrijd tegen AGB willen recht trekken. We hebben nog wel wat goed te maken’, stelt Rob Klanker.

Overigens werd afgelopen week bekend dat er een streep is gegaan door het treffen tussen AGB en LSVV. De Amsterdammers moeten acht duels overspelen, waaronder het thuisduel tegen LSVV. Dit vanwege het onreglementair opstellen van speler Rahim Abdul. Iets waar de ploeg uit Zuid Scharwoude logischerwijs geen moeite mee heeft.

Klaar voor
De situatie van LSVV is helder. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt vijf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan is de ploeg dus nog niet veilig. Aan hen de taak om daar in de komende weken voor te zorgen en de laatste 2, 3 wedstrijden zorgeloos tegemoet te kunnen treden. Het vervelende is dat wij allang op een veel comfortabel aantal punten hadden kunnen staan. Wij hebben het in sommige wedstrijden écht laten liggen en dat is zonde. Vier keer speelden wij gelijk, nadat wij in de allerlaatste minuut of in de blessuretijd nog een tegendoelpunt tegen kregen. Dat hadden op basis van ons betere veldspel minimaal drie overwinningen kunnen zijn, maar dat gebeurde dus niet. Dat scheelt zes punten in de stand en is dus een groot verschil’, aldus Klanker.

Met AGB en Zeeburgia als eerstvolgende twee tegenstanders kan LSVV uitlopen op de onderste plekken. ‘Als je de komende twee duels goed afsluit dan zijn de laatste vier wedstrijden wat minder cruciaal. Dan eindig je tussen plek 4 en plek 8’, vervolgt de oefenmeester. Dat zal het moeten doen zonder Daan Brinkkemper en Kevin van Cleef, die bijna het hele seizoen al uit de roulatie zijn en ook in de laatste fase niet meer worden verwacht. Daarnaast ontbreekt Chris Berkhout (nog steeds niet hersteld van nare enkelblessure), terwijl William van der Leeden afgelopen dinsdag weer terugkeerde op het trainingsveld. ‘Verder is iedereen aanwezig. Wij zijn klaar voor zondag.’

Smal
Toch beseft Klanker dat zijn selectie smal is. ‘Dat breekt ons soms ook op.’ Positief is dat, op Dave Stet na, niemand vertrekt en er wel vier spelers bijkomen. ‘‘Er komen wel een aantal spelers bij uit de directe omgeving die goed in de groep vallen en daarnaast óók een aantal talentvolle junioren’ Daarmee streeft LSVV volgend seizoen ergens tussen de derde en de zesde plek te eindigen en zo tot het laatst mee te doen om een plek in de nacompetitie. Maar eerst wacht het treffen met AGB.