ZUID SCHARWOUDE – Zelden zal de vreugde zo groot zijn geweest bij LSVV. Diep in blessuretijd schoot Danny Konijn de 2-1 binnen waardoor de Langedijkers de drie punten in eigen huis hield.

Terecht was de overwinning overigens niet. ,,Dat lijkt me duidelijk” erkende Maik den Iseger na afloop. Het verschil op de ranglijst was niet terug te zien op het veld. Het was Hillegom dat met name na rust de betere was. Toch wist LSVV diep in blessuretijd de overwinning naar zich toe te trekken. Op aangeven van Toine Merk wist spits Danny Konijn de bal in de verre hoek te schieten. De treffer viel op het moment dat niemand er meer op rekende. De blijdschap was daarom extra groot. ,,Dit hadden we nodig en we wisten dat we bij een overwinning een grote stap zouden zetten. Dat was het belangrijkste en dat is gelukt. Dus ik ben heel blij” vervolgde de aanvoerder.

De toeschouwers die op tweede paasdag richting sportpark ‘Voorwaarts’ waren gekomen kregen weinig spektakel voorgeschoteld. Waar LSVV via Rik Molenaar en Danny Konijn twee keer voor het doel verscheen wisten de bezoekers eenmaal gevaar te stichten. Daarbij werd het geholpen door de verder prima keepende Job Rouwhorst. De doelman zag de bal over zich heen gaan. Een doelpoging bleef echter uit.

Uit de lucht
In het tweede bedrijf zullen de supporters evenmin op het puntje van hun stoel hebben gezeten. Hillegom was voetballend beter, maar op een afgekeurd doelpunt na kon het weinig creëren. Aan de andere kant was het voor LSVV wel direct raak. Na een mooie actie legde Daan Brinkkemper af op Toine Merk die de bal knap in de korte hoek schoot. De openingstreffer bracht echter geen verandering in het spelbeeld.

De 1-1 die twintig minuten viel was dan ook gerechtigheid. Hillegom speler Ronald Turenhout stond koud in het veld toen hij een vrije trap hard in de verre hoek binnenschoot. Een minuut later verscheen de invaller opnieuw voor het doel. Die inzet werd echter gestopt door de Langedijkse sluitpost. Job Rouwhorst, die werd verkozen tot man of the match, bracht in de slotfase knap redding bij een uithaal van Joris van Dongen.

In de blessuretijd leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Een aanval in extremis bracht daar dus verandering in. ,,Daar had niemand er meer op gerekend” jubelde Maik den Iseger na het laatste fluitsignaal. ,,Zij gingen hoger staan en gingen wij lang voetballen. Toen waren zij ons de baas”.

Door de overwinning klimt LSVV naar de zevende plaats waardoor het zich zo goed als zeker rechtstreeks handhaaft in de eerste klasse. Het zorgt ervoor dat de Langedijkse ploeg het seizoen ontspannen kan uitspelen. ,,Je zit op voetbal omdat je wilt winnen en ik denk dat je zeker op dit niveau elke week wil laten zien wat je kan” aldus Den Iseger. ,,We moesten wegblijven bij die spanning over wel of niet handhaven. Dat is gelukt. Nu kunnen we met een vrijer hoofd het seizoen uitspelen en dat gaan we lekker doen”.

LSVV – SV Hillegom 2-1 (0-0)
59. 1-0 Toine Merk
70. 1-1 Ronald Turenhout
94. 2-1 Danny Konijn

LSVV: Rouwhorst. Den Iseger, Emmerik, M. Molenaar (Tijm/86), Van Cleef. R. Molenaar, Brinkkemper (Henselmans/87), Paauw. Botman (Melten/80), Konijn, Merk.

Hillegom: Gök. Van de Berg, De Groot, Ten Have, Van Leeuwen. De Jong, Van Veen, Pijpers (Turenhout/69). Ryan, Van Trigt (Arendse/39), Van Dongen.

Fotografie: Michel Bes