ZUID-SCHARWOUDE - Ondanks een slordige eerste helft en een 0-2 achterstand heeft LSVV toch nog een punt overgehouden aan het thuisduel tegen FC Uitgeest. Dankzij twee doelpunten van Sven de Ruiter eindigde het in 2-2 op Sportpark Voorwaarts.

Trainer Gidon Reinders Folmer moest weer puzzelen om tot een opstelling te komen wegens tal van afwezigen. Met enkele jongelingen in de basis oogde het spel in de eerste helft onwennig en slordig. FC Uitgeest kwam dan ook al snel in de wedstrijd op voorsprong via Quinten Koster. Vlak voor rust wist Thijn Ursem een strafschop te benutten nadat hij zelf was gevloerd, maa direct daarna zorgde Sven de Ruiter voor de aansluiting.

Die treffer gaf de thuisploeg duidelijk vertouwen want na de rust kwam LSVV veel beter voor de dag en streed het voor elke meter. De Ruiter toonde zich opnieuw slagvaardig door ook de tweede treffer voor de geel-blauwen voor zijn rekening te nemen. Mogelijkheden waren er daarna nog over en weer, zo werd er og een goal van Uitgeest wegens buitenspel afgekeurd, maar het bleef bij 2-2.

LSVV blijft twaalfde staan en gaat zondag op bezoek bij ZAP.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie