ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft zich zondag weer eens van zijn beste kant laten zien door Zaanlandia met ruime cijfers aan de kant te zetten. De Langedijkers werden op weg geholpen door een strafschop die Kai Botman, miste maar over mocht nemen omdat keeper Bosma te vroeg bewoog. De 1-0 betekende dat Zaanlandia moest komen en in de tweede helft profiteerde de thuisploeg optimaal van de ontstane ruimte (4-0).

Het moment in de twintigste minuut gaf een hoop voer voor discussie, en werd gegeven op advies van de neutrale assistent-scheidsrechter welke werd opgevolgd door scheidsrechter Broekhuizen. Zaanlandia probeerde het wel en kwam via Reino Kok ook tweemaal in de buurt van het doel maar de solide defensie van LSVV gaf niets toe.

Na de pauze was het beeld niet anders, maar de Zaankanters bleken aanvallend machteloos waarna LSVV na een uur keihard toesloeg met een afstandsschot van Joost Groenveld. Nog mooiere was de treffer van aanvoerder Maik den Iseger die de bal overtuigend in de bovenhoek schoot. Invaller Martijn Grooff mocht uiteindelijk ook nog een duit in het zakje doen en aan het einde was zelfs een eretreffer Zaanlandia niet gegund. Job Rouwhorst keerde namelijk de strafschop van Reino Kok wat Zaanlandia-trainer Dooijeweerd tot een cynische uitspraak verleidde die hem ook nog eens op rood kwam te staan. Bij LSVV maalden ze daar niet om. Zij passeerden Zaanlandia op de ranglijst en staan inmiddels weer op een keurige vierde plaats.

Foto's: Michel Bes Sportfoto's