AMSTERDAM – Goed nieuws voor AGB afgelopen woensdagavond. In de beroepszaak is de Amsterdamse eersteklasser vrijgesproken. De ploeg van trainer/coach Imdat Ilguÿ krijgt daarom de vijf punten in mindering terug.

Naast het feit dat het de vijf punten in mindering terug krijgt hoeft het niet acht duels over te spelen. Een mooie opsteker voor de ploeg aangezien er uit die acht wedstrijden maar liefst twintig punten werden gehaald.

AGB werd eerder door de KNVB gestraft vanwege het onreglementair opstellen van speler Rahim Abdul. De Commissie van Beroep heeft de club gisteravond dus vrijgesproken waardoor de straf is teruggedraaid.

De beslissing heeft consequenties voor LSVV. De Langedijkers zijn met nog drie duels te gaan nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Met een voorsprong van zeven punten boven de gevreesde twaalfde plaats zal de ploeg zich geen grote zorgen maken. De ploeg van trainer/coach Rob Klanker speelt in de laatste drie duels tegen NVC, DSOV (beiden uit) en thuis tegen JOS/Watergraafsmeer.