ZUID-SCHARWOUDE - LSVV is nog altijd hekkensluiter in 2A, maar pakte door een zwaarbevochten overwinning op Meervogels '31 wel een broodnodige driepunter. De ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer won op eigen veld met 2-0 in een duel dat werd ontsierd door drie rode kaarten.


Scheidsrechter Van Gravenbroek had zijn handen vol aan het duel op Sporttpark Voorwaarts met name omdat de gasten uit Akersloot vanaf de ftrap de fysieke duels niet schuwden. LSVV liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en toonde de nodige wilskracht en vooral de wil om te winnen. De thuisploeg had het betere van het spel, kreeg wat mogelijkheden en kwam na 26 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Vanuit een vrije trap van rand strafschopgebied wist Boy Kansen keeper Hoogland te verschalken.

Het was na dik een uur spelen de andere van de gebroeders Kansen, Bas, die de stand op 2-0 bracht na een vlot opgezette aanval. Hiermee besliste LSVV het duel, maar was de hectiek nog niet voorbij. Een kwartier voor tijd kreeg Stijn Beentjes van Meervogels '31 namelijk rood voor het neerhalen van de doorgebroken Colin Vennink. Kort hierna kwam ook LSVV met tien man te staan omdat de arbiter een slaande beweging van William van der Leeden had geconstateerd. Tijdens het opstootje dat volgde kreeg ook Lex Broertjes van Meervogels de rode kaart voorgeschoteld wegens natrappen. Met nog negentien spelers op het veld kwam er geen verandering meer in de stand en koesterde LSVV de drie punten.

Door de winst komt LSVV op drie punten van Schagen United en FC Medemblik en daarboven zijn nog een handvol ploegen nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. Komende zondag staat voor de Langedijkers de uitwedstrijden bij Saenden in Wormerveer op het programma.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie