REGIO – Eersteklasser LSVV boekte tegen SV Hillegom een belangrijke overwinning. In de Derde Klasse gingen Vrone en DTS onderuit.

SV Hillegom – LSVV 2-3
Op bezoek bij SV Hillegom speelde LSVV in het eerste kwartier compact voetbal, zette druk en had veel balbezit. Na 25 minuten zette Toine Merk teamgenoot Remco Reinhard vrij voor de keeper. De aanvaller wist deze kans te benutten en de Langedijkers zo aan de leiding te brengen. Tien minuten later kwam Hillegom via een penalty op gelijke hoogte. Met een lob zorgde Merk voor een 1-2 ruststand.

Na rust besloot Hillegom wat meer druk te zetten. Beide teams kwamen tot meerdere kansen. Het was Kai Botman die de 1-3 maakte. In de slotfase viel de 2-3, maar LSVV slaagde er in om de zege over de streep te trekken.

Vrone – VV Bergen 0-1
‘Wij waren de dominante partij, maar liepen in het mes van Bergen’, zei Wouter Blokdijk. Vrone verloor op eigen veld met 0-1. ‘Door individuele fouten kwamen zij tot een goal en in een vergelijkbare, andere, situatie kregen we rood.’ Het was René Groenenboom die moest inrukken. De strafschop die daar uit volgde werd gemist.

‘Met name na rust hebben wij niet gekregen waar we gezien het spelbeeld wel recht op hadden. Het was ons niet gegeven’, vervolgde Blokdijk. Het is teleurstellend dat we deze wedstrijd niet hebben kunnen leveren wat we vooraf wel gedacht hadden. Tegelijkertijd hebben we met tien man ongelooflijk hard gewerkt en recht gehad op meer. Daar ben ik trots op.’

DTS – Limmen 3-6
DTS verloor op eigen veld in een doelpuntrijk duel van Limmen. ‘We begonnen eerlijk gezegd slap aan de wedstrijd waardoor we binnen veertig minuten vier goals om de oren kregen’, zei Dylan Bruin. ‘Daarna kregen we meer grip op de wedstrijd en werden we sterker.’

Vanuit een corner scoorde Jeffrey Rispens. Bruin: ‘Na de rust hebben we het systeem omgegooid en scoorden we snel twee aansluitingstreffers.’ Deze vielen via Daniel Mammen en Rick Kocken. ‘Helaas konden we de goede lijn niet doortrekken en kregen we uiteindelijk nog twee doelpunten om de oren. Positief dat we de tweede helft veerkracht hebben getoond.’