HOORN – Dat bekerwedstrijden anders kunnen lopen is bekend. Toch was de uitslag bij het duel tussen Hollandia en LSVV een verrassing. Op bezoek bij de Hoofdklasser waren de Langedijkers uiterst effectief, 0-4.

In Hoorn trad LSVV aan met een flink gewijzigde ploeg. Naast de vele geblesseerden waren ook enkele andere spelers verhinderd waardoor er vele andere spelers de kans kregen bij de eersteklasser. Des te knapper was de prestatie tegen Hollandia. Tegen de Hoofdklasser kozen de Langedijkers er voor om naar de mogelijkheden te spelen. Toch was het vertrouwen in een goede afloop niet erg groot. ‘Ik ging niet met een heel goed gevoel hier heen. We hadden niets te verliezen. Het was mooi dat we op 0-1 kwamen want toen moesten ze komen’, zei Kai Botman na afloop. ‘ We speelden vol op de verdediging. Daarnaast gingen bijna al onze kansen er in.’

Voorsprong
Ondanks dat Hollandia het initiatief nam en het betere van het spel had, was het LSVV dat de score opende. Na een klein half uur was het aanvaller Sam Henselmans die de bal langs doelman Jeffrey Groot werkte. Zeven minuten voor rust zorgde Kai Botman op fraaie wijze voor de 0-2. Vanaf zo’n 35 meter mocht de vleugelspeler aanleggen voor een vrije trap en zag de zwabberbal via een hand van doelman Groot binnenvliegen. Waar de Langedijkers uiterst effectief waren, kon de Hoofdklasser de kansen niet afmaken.

Ook in het tweede bedrijf speelde het duel zich veelal af op de Langedijkse helft. Onder meer invaller Genairo Promes zorgde vanaf de rechterflank voor gevaar, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Toen Kai Botman in de 73e minuut vanaf rechts naar binnen sneed, meerdere tegenstanders voorbijliep en de bal in de verre hoek prikte was het duel wel beslist. Met Nick de Wit had Hollandia wel een extra aanvaller, maar de spanning kwam niet meer terug op het Julianapark. LSVV aanvaller Mark Soemers maakte het Langedijkse feest compleet door de 0-4 binnen te koppen. ‘We hebben weinig duels waarin we zoveel kansen maken’, lachte Botman. Met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de knappe bekerzege. ‘Het is voor mijn vertrouwen wel goed, ik hoop dat ik het doorzet. Ik voel wel dat ik in vorm ben. Dit is leuk voor ons en ook de jonge gasten die nu mochten spelen.’

Hollandia – LSVV 0-4 (0-2)
28. 0-1 Sam Henselmans
38. 0-2 Kai Botman
73. 0-3 Kai Botman
89. 0-4 Mark Soemers

Hollandia: Groot. Ali Hassan, Soepboer, De Wit, Kuin. Mulder (Groot/46), Deen, Overtoom (De Jong/64). Giele (Promes/46), Bartele, Simons.

LSVV: Stet. Van der Leeden, Paauw, Emmerik, Danny Duijs (Maarten Duijs/90). Bakker, Soemers, Kansen. Botman, Henselmans (Chirino/74), De Ruiter (Rood/70).

Fotografie: Michel Bes