ZUID-SCHARWOUDE - Maanden hard voor gewerkt, weken naar uitgekeken en met z'n allen er naar toegeleefd. Maandag was het zover, de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor LSVV VR1. Onder de ogen van talloze supporters die de volle tribunes bekleedde en langs de lijn stonden, werd er gestreden tot de laatste minuut. En zeker niet zonder resultaat.

Spanning
Onder luid gejuich en door de rook van blauw/gele fakkels betraden de beide ploegen het veld. Niet alleen LSVV, maar ook VVS, gebrand om te winnen. Hoewel VVS geen kant meer op kan in de ranglijst en een plek in de nacompetitie verzekerd is, is dit wederom een kans zich te bewijzen. Eerder wonnen ze met 4-2 van LSVV, zeker een reden tot nog meer zenuwen aan de kant van de Langedijkers.

Ondanks die zenuwen is het LSVV die de score opent. Lianne Snel schiet maar eens van afstand en krijgt zo de bal keurig over de keeper heen, 1-0. Toch is de spanning goed te voelen en creëert LSVV niet veel kansen. VVS profiteert van de onrust en dwingt de thuisploeg tot het spelen van hun spel. In de 23e minuut prikken ze de 1-1 binnen. Dit onder luid gejuich van HBC, de ploeg wiens kampioenschap afhangt van de prestatie van VVS.

Strijd
Na een welkom fluitsignaal en een goede peptalk in de rust, is het duidelijk dat LSVV de prioriteiten op een rijtje heeft gezet. Kampioen wordt je door te winnen en winnen doe je door te voetballen. Dat is dan ook wat ze de tweede helft laten zien. Na een goede combinatie legt Esmee Biersteker de bal in de verre kruising voor de 2-1. In de 70e minuut is het, wederom door goed samenspel, weer Lianne die de bal het doel in tikt, 3-1. Het spel is van LSVV, maar VVS weet niet van ophouden. Het tempo ligt onwijs hoog en geen van beide ploegen geeft elkaar rust. In de 83e minuut weet VVS nog een stap dichterbij te komen, 3-2.

De spanning is om te snijden, nagels worden stukgebeten en er wordt aan twee kanten gebeden. Nog maar één doelpunt van VVS en de droom van LSVV is voorbij. Eén doelpunt en HBC gaat er met de prijs vandoor. Tevens nog maar een paar minuten uitzingen en het is LSVV wat feest mag vieren op eigen bodem.

In de 90e minuut, wanneer ieder het laatste beetje energie eruit perst, weet LSVV de wedstrijd te bezegelen. Na een razendsnelle combinatie voorin, is het uiteindelijk Laura Beemsterboer die het laatste doelpunt maakt, de eindstand:4-2. Er wordt nog een klein minuutje doorgespeeld, maar dan klinkt het allerlaatste fluitsignaal. Het veld loopt vol, de muziek klinkt, het feest kan beginnen. LSVV VR1 is kampioen van de 3e klasse A.

LSVV wil jullie, de supporters, sponsoren, ouders, kennissen, clubleden, ontzettend bedanken voor alle steun die jullie geleverd hebben. Hopelijk zien we elkaar bij aanvang van het nieuwe seizoen gewoon weer terug.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie