ZUID-SCHARWOUDE - In de zevende competitiewedstrijd van LSVV pakten de dames hun zevende zege. Deze keer was VVW VR1 de tegenstander en werd er een ruime 4-0 winst geboekt. Pupil van de week Kyara opende symbolisch de score.

Moeizaam

Wederom stond er voor LSVV een topwedstrijd op het programma, de tweede van drie toppers achter elkaar. VVW, dat op de derde plek op de ranglijst staat, moet niet onderschat worden en ze lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien waarom. Er werd LSVV geen ademruimte gegeven en het tempo lag gedurende de wedstrijd vrij hoog. Het tikken van LSVV zag er veelbelovend uit, maar van de fouten profiteerde VVW maar al te graag.

In de eerste helft viel er maar één doelpunt, aan de kant van de thuisspelende ploeg. Annita Smit bracht de stand op 1-0.

Verse kracht

De tweede helft opent VVW heel sterk met een gevaarlijke bal op de lat. Niet veel later weet invaller Maxime Leijen de bal met haar hak achter haar standbeen langs in het doel van VVW te werken, 2-0 op een wel hele fraaie manier. In de 72ste minuut scoort spits Maud Karsten de 3-0 en even later schiet Michelle de Geus de bal langs de keeper en staat de stand op 4-0.

Geen minuut laat VVW de koppen hangen en ze blijven het LSVV lastig maken. Keepster Isabel Hink weet met haar reddingen de nul te behouden.

Stand

Deze wedstrijd brengt LSVV op 21 punten uit 7 gespeelde wedstrijden, waarbij ze zich op 5 punten voorsprong hebben gezet van VVW, die een wedstrijd meer gespeeld heeft. Koploper HBC heeft 24 punten uit 9 gespeelde wedstrijden, het gat tussen de nummers 1 en 2 blijft voorlopig 3 punten.

LSVV VR1 neemt het komend weekend op tegen de nummer 4 van de competitie; VVS 46 VR1, om 11:30 op sportcomplex Oranjepark.