HEEMSTEDE - Zondag 19 november was het dan zover, de wedstrijd waar beide teams al enige tijd naar toe leefden. Koploper HBC VR1 nam het thuis op tegen het tweede geplaatste team LSVV VR1. De toeschouwers werd een spannend duel beloofd en niets was minder waar.

Strijd

Vanaf het fluitsignaal om 13:30 begonnen beide partijen vol energie aan de felle strijd. Het eerste half uur vielen er over en weer kansen en ging het gevecht redelijk gelijk op. Een afgekeurd doelpunt van de LSVV-spits Maud Karsten deed het vuur bij iedereen nog wat aanwakkeren. In de 44ste minuut viel dan het officiële eerste doelpunt uit een corner, HBC staat 1-0 voor. Echter weet LSVV in de extra tijd van de eerste helft dankzij een goede kopbal van Michelle Potter de stand nog gelijk te trekken voor rust.

Kantelpunt

Na de rust knalde LSVV uit de startblokken met onze razendsnelle spits Calista Rijkhoff. Vlak na rust onderschept ze de bal van de verdediging van HBC en tikt ze de 1-2 binnen. Dit bleek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. LSVV bleef kansen creëren en Esmee Biersteker schoot in de 60ste minuut de 1-3 tussen de palen. Nog geen 5 minuten later was het weer de beurt aan Michelle Potter om vanuit de tweede lijn de 1-4 tussen de palen te knallen. HBC probeerde tevergeefs terug te komen met een aantal goede kansen, maar deze kwamen niet langs de laatste linies van LSVV. Richting het einde van de wedstrijd heeft de stand nog even op 1-5 gestaan dankzij Calista, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens een achterbal.

Koppositie

Het ongeslagen LSVV VR1 komt met deze winst op 18 punten uit 6 wedstrijden, 3 punten nog achter HBC, wat 21 punten uit 8 wedstrijden heeft. HBC moet komend weekend hun laatste wedstrijd van deze seizoenshelft nog uit tegen FC Uitgeest spelen. LSVV speelt de komende weken nog drie wedstrijden, komende zondag wederom een kraker. LSVV VR1 vangt om 12:30 op Sportpark Voorwaarts aan tegen VVW VR1, die op de derde plek staan.