ZUID SCHARWOUDE – Meerdere keren ging het in de slotfase mis voor LSVV. Afgelopen zondag was het ook weer billen knijpen voor de Langedijkers, met het verschil dat de zege dit keer wel over de streep werd getrokken, 3-2.

‘Haha, het is niet voor het eerst hé’, zei Maik den Iseger over de spannende slotfase. ‘Dit is een beetje het verhaal van het seizoen. We maken voorin de kansen zelf niet af en we krijgen hem wel tegen.’ Meerdere keren dit seizoen liep LSVV door een late tegentreffer tegen puntverlies aan. Daardoor is de ploeg nog niet zeker van een langer verblijf in de eerste klasse. De late tegentreffers zorgden ervoor dat de ploeg van trainer/coach Rob Klanker zeker zes verliespunten meer heeft en het slechts vijf punten boven de gevarenzone stond.

Spanning
Het was dus duidelijk dat LSVV in eigen huis een belangrijk duel speelde tegen AGB. ‘Er zat wel wat spanning op vandaag’, bekende Den Iseger. ‘Thuis hebben we het meerdere keren weggegeven en dat tikt wel even aan.’ Met AGB trof LSVV een ploeg die een grotere tik te verduren kreeg. Vanwege het onreglementair opstellen van een speler kreeg de Amsterdamse club vijf punten in mindering en moet het acht wedstrijden overspelen. De club wacht inmiddels op een datum voor het hoger beroep. Momenteel liegen de cijfers er niet om. AGB stond voor het duel van afgelopen zondag met twaalf gespeelde wedstrijden en slechts drie punten stijf onderaan.

Gevaar
Bij de thuisploeg was het Toine Merk die in de eerste tien minuten tweemaal over de linkerkant gevaarlijk door kwam. De eerste keer zag de vleugelspeler zijn voorzet door AGB worden opgeruimd en de tweede keer werd de aanvaller in het strafschopgebied gevloerd. In plaats van een penalty, wat op zijn plaats was geweest, kreeg hij geel wegens een vermeende schwalbe. Aan de andere kant waren het de vleugelspelers die voor het gevaar zorgden. Hursut Meric schoot op aangeven van Younes Makraou net naast, waarna Makraou het niet veel later zelf deed. Een lange bal werd door de linksbuiten aangenomen en nadat hij naar binnen was gekomen zorgde hij met een schot in de verre hoek voor de 0-1. Nog voor rust had LSVV de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Merk was aangever bij de 1-1 van Remco Reinhard en uit een vrije trap van Boy Kansen kopte Jordy Cretier de 2-1 binnen.

Slordig
Het spel van LSVV was niet heel overtuigend. De ploeg was slordig en onrustig, zo leverde het de bal meerdere keren in bij AGB, dat voornamelijk op de technische vleugelspelers leunden. Vlak na rust leken de gasten op gelijke hoogte te komen, maar spits Bakary Jobe krulde de bal fraai op de kruising. Aan de andere kant liet LSVV na om de wedstrijd in het slot te gooien. Het was wachten op een doelpunt wat de wedstrijd weer nieuw leven in kon blazen. Bepaald enerverend was het immers niet na rust. ‘We hadden halve en een paar hele kansen. Die moeten er in en dan breekt het bij hun’, zag de aanvoerder. Het gebeurde echter niet. Zo kreeg Kai Botman de bal tot twee keer toe niet langs de keeper en stuitte ook Merk op de Amsterdamse sluitpost. Tien minuten voor tijd leek Toine Merk, na een lange bal van Kansen, met de 3-1 de thuisploeg meer lucht te verschaffen. Bakary Jobe zorgde na 91 minuten echter voor een spannende slotfase. Den Iseger: ‘Zo’n kleine voorsprong is niet prettig. Maar de drie punten zijn het allerbelangrijkste. Je moet zorgen dat je punten pakt, want het is nog niet gespeeld. We moeten onderin wegblijven en vandaag hebben we een grote stap gezet.’

LSVV – AGB 3-2 (2-1)
21. 0-1 Younes Makraou
27. 1-1 Remco Reinhard
42. 2-1 Jordy Cretier
80. 3-1 Toine Merk
92. 3-2 Bakary Jobe

LSVV: Stet. Den Iseger, Van der Leeden, Emmerik, Marcus. Paauw, Cretier, Kansen. Botman (Molenaar/90), Reinhard, Merk.

Fotografie: Michel Bes