REGIO – Vlak voor tijd leek LSVV de zege binnen te hebben. Niets bleek echter minder waar. Net zoals in de vorige thuiswedstrijd tegen Hoofddorp moest het de tegenstander in extremis naast zich dulden. DTS kwam bij Limmen op voorsprong, maar keerde uiteindelijk zonder punten terug naar Oudkarspel.

LSVV – SV Hillegom 2-2
In het treffen tussen LSVV en Hillegom was de eerste helft niet bepaald een spektakel stuk. ‘Het was gelijkwaardig, weinig boeiends’, aldus Jacco Paauw. Waar LSVV enkele kansen kreeg wisten de gasten eenmaal gevaar te stichten. Doelpunten leverde het echter niet op.

Hoe anders was dat na rust. Op de eerste vijf minuten na domineerde LSVV en beloonde het zichzelf daar ook voor. Zestien minuten voor tijd was het Jacco Paauw die de gastheer op voorsprong bracht. Vier minuten voor tijd verdubbelde Kai Botman de score. Met een rake vrije trap leek LSVV de drie punten binnen te hebben. Hillegom weigerde echter de handdoek te gooien. Met een grafstemming bij de thuisploeg tot gevolg Nadat Niels van Veen voor de 2-1 had gezorgd trok Mike van Veen de stand in blessuretijd gelijk. De voorsprong ging in rook op waardoor LSVV genoegen moest nemen met een punt. Paauw: ‘We hebben onszelf dus niet beloond.’

Fotografie: Michel Bes

VV Limmen – DTS 2-1
Met een sterke mentaliteit en wil begon DTS aan het uitduel tegen Limmen. ‘We speelden in het eerste half uur goed compact en kregen hier en daar kansen’, aldus Dylan Bruin. Na een actie op de flank wist Marc Nelis een voorzet te benutten en de ploeg van Jan Kramer zo op 0-1 te brengen. ‘Helaas viel kort daarna de 1-1 en scoorden ze de tweede ook kort daarna’, zag Bruin.

In het restant van het duel leek DTS de stand nog gelijk te maken. Bruin: ‘We zijn bestolen van een punt omdat de grensrechter een zuivere goal voor ons afkeurt vanwege onterecht buitenspel. Iedereen kon zien dat het nooit buitenspel kon zijn, maar de scheidsrechter beslist. Daar doe je uiteindelijk niks tegen en dan ga je alweer met lege handen naar huis. Dat is zuur.’