OUDKARSPEL – Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april vinden de North Holland Horse Trials plaats. Bij manege Beukers in Oudkarspel zullen vele Europese en Chinese top ruiters hun opwachting maken.

Komend jaar is het alweer de vierde editie van het grootse evenement dat net zoals de voorgaande jaren bij manege Beukers en het naastgelegen recreatiegebied Geestmerambacht plaats zal vinden. “De ruimte die het biedt met het manege bedrijf waar al een goede bodem ligt en parkeerterrein is perfect.” legt Wim Schrama uit. Als voorzitter van de NHHT is Schrama nauw betrokken bij de organisatie die bestaat uit zo’n vijftig tot zestig personen. Daarnaast zijn er nog vele vrijwilligers actief tijdens het driedaagse evenement. De taken variëren nogal. ”We hebben iemand die sponsoring op zich neemt, iemand voor de inschrijvingen en weer een ander voor de PR” noemt Schrama enkele voorbeelden op.

Sterk deelnemersveld
Ook tijdens deze editie zullen diverse ruiters uit binnen-, en buitenland hun opwachting maken. De meest bekende Nederlander is Tim Lips die al drie keer deelnam aan de Olympische Spelen. “Tim behoort tot de top van Nederland”, zegt Schrama over één van de deelnemers. “In totaal hebben we 150 internationale starters waarvan 40 uit Nederland.”

Het sterke deelnemersveld laat zien dat de North Holland Horse Trials goed op de kaart staat. “Er zijn in Nederland zeven internationale evenementen en daar zijn wij er één van.” aldus de voorzitter. De bezoekers komen dan ook uit verschillende windstreken. Ook voor de liefhebbers van de paardensport uit Noord-Holland is het evenement een aanrader. De zaterdag is, ook voor iedereen die minder bekend is met de sport, de mooiste dag om te bezoeken. “Dan is de Cross Country en daar is het meeste spektakel met hindernissen. Ook de zondag waarop het springonderdeel op het programma staat zal erg leuk zijn om te bezoeken.”

Promoten
Naast bezoekers die komen kijken is er ook ingespeeld op een ieder die zelf aan paardrijden doet, vertelt Schrama: “We vinden het ook belangrijk dat mensen uit Noord-Holland die op lager niveau rijden ook komen kijken om te leren en zo een extra stimulans krijgen om door te gaan. We willen de paardensport in de breedste zin promoten.”

Vrijwilligers
De North Holland Horse Trials kan niet zonder vrijwilligers. De organisatie is dan ook blij dat de plekken redelijk goed bezet zijn. Iedereen die graag zijn of haar steentje zou willen bijdragen kan dit laten weten via vrijwilligers@nhht.nl.

Fotografie: Ronald Geertsema