OUDKARSPEL - Op deze 3e avond opnieuw een vol programma; 8 teams met volop spanning al waren er wel enkele afgetekende uitslagen. Maar zoals altijd gezellig (lekker nagezeten), spannende wedstrijden, sterke verhalen (als …) en geluksballen van de tegenstander (en ja; dat was (soms) ook zo!).

De teams op deze avond:

1.De Wijkertjes gaan de boot in; Wouter en Rogier

2.HuN wéér; Herman & Niels

3.Echte amateurs; Dawid en Piotr beide afwezig en derhalve deze avond waargenomen door Peter en Bart

4.Hoek tot den Helder; Alex, Richard (afwezig en deze avond waargenomen door Theo)

5.De Nichten; Olivier en Jens (afwezig en deze avond waargenomen door Sven)

6.De 2 Harken; Frank en Adri (afwezig en deze avond waargenomen door Robin/Mike)

7.Buurman & Buurman; Roy & Jelmer

8.Net Niet (Kampioen); Mike en Robin

De Wijkertjes gaan de Boot in (Rogier & Wouter) - Net Niet (Mike en Robin): 4-1
Rogier en Wouter hadden er zin in en ook af en toe geluk. Gingen niet de ‘Boot’ in (Matthijs was er ook niet bij) en Net niet was deze avond omgedoopt in ‘Helemaal niet’. Rogier was een maatje te groot (duidelijk 2e divisie niveau!) en Wouter was vanavond erg ‘scherp’ en won ook beide enkels. Alleen de dubbel werd gegund aan Mike en Robin. De eer was gered.

HuN Wéér (Herman & Niels) - Buurman & Buurman (Roy & Jelmer): 3–2
Verrassende uitslagen: Jelmer was in top vorm en wist beide enkels te winnen. Doordat Roy nog niet helemaal zijn niveau haalde en beide enkels verloor was de dubbel beslissend; ternauwernood binnengesleept door het ervaren dubbel Niels en Herman. Daarmee was de winst toch weer voor ‘HuN weer’.

Echte amateurs (Peter en Bart (invallers)) – De 2 Harken (Frank en Robin/Mike): 1 – 4
De invallers voor de echte amateurs konden het deze avond net niet redden tegen de gelegenheid Harken met Robin/Mike. Ze gingen met 1 – 4 ten onder. Komende week maar weer de Echte amateurs opstelling.

Hoek tot Den Helder (Alex en Theo)– De 2 Nichten (Olivier en Sven): 3–2
De Nichten schoten in de stress, toen vlak van te voren de invaller afbelde. Gelukkig kwam Sven te hulp en gingen ze er vol moed tegenaan. In de eerste wedstrijd speelde Alex een tactisch spelletje tegen Olivier en won zo de eerste wedstrijd. Sven moest even inkomen, maar won toch van Theo. Nadat de dubbel naar Alex en Theo ging, won Alex net aan van Sven. In 5 sets. Olivier trok uiteindelijk nog een punt over de streep tegen een sterk spelende Theo.

Stand na de 3e speelronde:

1.De Wijkertjes gaan de Boot in; 11 punten

2.De 2 Harken; 9 punten

3.De Nichten; 8 punten

4.De Echte Amateurs; 8 punten

5.Net Niet (kampioen); 7 punten

6.Hun wéér; 7 punten

7.Buurman & Buurman; 5 punten

8.Gelegenheidsduo I; 5 punten (1 punt 3e week)

9.Hoek tot Den Helder; 4 punten

10.Gelegenheidsduo II; 4 punten (1 punt 3e week)

Komende weken moet de jacht geopend worden op ‘de Wijkertjes gaan de Boot in’ die fier bovenaan staan. Met nog 3 weken voor de boeg en wellicht nog enkele nieuwe toppers in actie (o.a. Dick en Edwin) kan het echter nog spannend worden.

Mocht iemand zich bedacht hebben en alsnog mee willen doen (als team of als invaller) je bent van harte welkom om te spelen of als toeschouwer. De nog resterende speeldata: Vrijdag 25 mei de 4e ronde, vrijdag 1 juni de 5e ronde en tot slot vrijdag 8 juni de spannende slotavond met leuke prijzen.