OUDKARSPEL - Op deze 4e avond opnieuw een vol programma; 8 teams met volop spanning al waren er wel enkele afgetekende uitslagen. Maar zoals altijd gezellig (lekker nagezeten), spannende wedstrijden, sterke verhalen (als …) en geluksballen van de tegenstander (en ja; dat was (soms) ook zo!).

De teams op deze avond:

1.De Wijkertjes gaan de boot in; Rogier en (waarnemend oog voor Wouter en Mathijs) Gert

2.HuN wéér; Niels en Herman beide afwezig; deze avond waargenomen door Sven en Sjors

3.Echte Amateurs; Dawid en Piotr

4.Hoek tot den Helder; Alex, Richard

5.De Nichten; Olivier en Jens

6.De 2 Harken; Frank en Adri

7.Buurman & Buurman; Roy & Jelmer

8.Net Niet (Kampioen); Robin en als waarnemend oog voor Mike was Peter er vanavond

De Wijkertjes gaan de Boot in (Rogier & Gert) – De Amateurs (Dawid & Piotr) 3-2
Good Old Gert Coenraads was vandaag de invaller. Zowel Wouter als Mathijs lieten het deze avond afweten. Hoewel de eerste wedstrijd en de dubbel nogal stroef verliepen bij de joker liet hij in zijn 2e enkel zien waarom hij nog steeds de goeie ouwe Gert is en sleepte een puntje binnen. Rogier was deze avond net even te sterk voor de 2 broers en won beide enkels , waardoor ze weer een overwinning konden noteren.

HuN Wéér (Sjors & Sven) – De 2 Harken ( Frank & Adri) 3-2
HuN Wéér kwam in gehavende opstelling aan de start: de ene was blijven hangen in de kroeg, en de andere stond nog swingend bij De Toppers in de Amsterdam Arena. Super invaller Sjors was vanavond onverslaanbaar en won zijn beide potten. Sven moest duidelijk nog even wennen aan het listige seniorenspel en verloor beide potten. Alles hing dus af van de dubbel die door Sjors en Sven werd gewonnen. Net zoals vorige week is ook deze overwinning voor HuN Wéér.

Buurman & Buurman ( Jelmer & Roy)- De Nichten ( Jens & Olivier) 2-3
Olivier kon deze avond helaas niet tippen aan de sterk spelende Jelmer. Ondanks een spannende pot tegen Roy die hij in vijf sets verloor, kon hij geen punt winnen vanavond. Jens moest alle zeilen bij zetten om de sterk spelende Jelmer van de overwinning af te houden waardoor ook bij deze wedstrijd de uitslag af hing van de dubbel. De familieband tussen Jens en Olivier is duidelijk te merken want als een goed geoliede machine speelde ze de dubbel en wisten de dubbel binnen te slepen. De nichten gingen er deze week weer is met de winst ervandoor.

Hoek tot Den Helder (Alex en Richard)– Net Niet ( Peter & Robin) 1-4

Ijzersterke invaller Peter was niet te stoppen vanavond en dus was het deze keer i.p.v. Net Niet: Net Wel. Peter zorgde voor 2 punten aan de kant van Net Niet. Robin wist daarnaast nog 1 potje te winnen waardoor de overwinning veilig was gesteld. Uiteindelijk werd het 1-4 doordat Net Niet toch Net Wel de dubbel binnen sleepte.

Stand na de 4e speelronde:

1.De Wijkertjes gaan de Boot in; 14 punten

2. De Nichten; 11 punten

3.De 2 Harken; 11 punten

4.Net Niet (kampioen); 11 punten

5.De Echte Amateurs; 10 punten

6.Hun wéér; 10 punten

7.Buurman & Buurman; 7 punten

8.Gelegenheidsduo I; 5 punten (1 punt 3e week)

9.Hoek tot Den Helder; 5 punten

10.Gelegenheidsduo II; 4 punten (1 punt 3e week)

Komende weken moet de jacht geopend worden op ‘de Wijkertjes gaan de Boot in’ die fier bovenaan staan. Met nog 2 weken voor de boeg en wellicht nog enkele nieuwe toppers in actie (o.a. Dick en Edwin) kan het echter nog spannend worden.

Mocht iemand zich bedacht hebben en alsnog mee willen doen (als team of als invaller) je bent van harte welkom om te spelen of als toeschouwer. De nog resterende speeldata: vrijdag 1 juni de 5e ronde en tot slot vrijdag 8 juni de spannende slotavond met leuke prijzen.