OUDKARSPEL - Op de zesde en laatste speelronde is er sprake van de finale, niet alleen de eerste plek, maar om alle plaatsen. Deze week zijn alle teams in volledige bezetting (in volle sterkte) aanwezig. Ja, het gaat om de prijzen.

De teams op deze avond:

 • De Wijkertjes gaan de boot in; Deze week bestaand uit Rogier, Wouter en Matthijs.
 • HuN wéér; Herman en Niels.
 • De Amateurs; Dawid en Piotr
 • Buurman & Buurman; Jelmer en Roy.
 • Hoek tot den Helder; Alex en Richard.
 • Net niet (kampioen); Mike en Robin.
 • De 2 Harken; Frank en Adri.
 • De Nichten; Olivier en Jens.
 • Gelegenheidsduo 1; Peter en Theo.
 • Gelegenheidsduo 2; Edwin en Bart

De wedstrijden op de Finale avond:

De Wijkertjes gaan de Boot in (Rogier, Wouter & Matthijs) tegen De 2 Nichten (Olivier en Jens) 3-2

De Finale: Nummer 1 tegen nummer 2 na de 5e speelronde. Een spannende pot ondanks dat er in de stand al 2 punten verschil was. De 2 Nichten wisten wat hun te doen stond met 1-4 winnen. De 2 Nichten gingen deze uitdaging aan en kwamen na een 1-0 achterstand op 1-2 voorsprong. DE topper tussen Rogier en Jens, beide uitkomend in de 2e Divisie, werd in 4 sets gewonnen door Jens (daarmee kwamen de 2 Nichten op voorsprong). Maar helaas was daarna het geluk niet aan hun zijde en verloren zij de laatste enkel en ook de dubbel in een spannende 5-setter (misschien omdat de Wijkertjes deze avond ook met de Boot speelden (3 man). Al met al een mooie finale van de Nacompetitie 2018.

HuN wéér (Herman & Niels) tegen Gelegenheidsduo 1 (Theo & Peter) 3-2
Nummer 3 tegen nummer 8 na de 5e speelronde, maar ook dit werd een spannende strijd. Na de eerste enkels was de stand gelijk 1-1 en kwam het Gelegenheidsduo 1 na een zeer spannende dubbel (13-15 in de 5e set) op voorsprong. Maar in de navolgende enkels lieten Herman en Niels zien dat Hun Weer net aan de goede kant van de stand eindigden. Daarmee deden ze hun naam eer aan en wisten zij wéér met 3-2 te winnen en de derde plaats veilig te stellen.

Buurman & Buurman (Jelmer & Roy) tegen De Amateurs (David & Piotr) 3-2

Nummer 7 tegen nummer 6 na de 5e speelronde en dus ook een gelijkwaardige strijd. De amateurs begonnen ijzersterk en wonnen beide eerste enkels overduidelijk van B&B. Vervolgens werd de dubbel door Jelmer en Roy gewonnen en hadden zij de vorm te pakken en wonnen zij in mooie potten hun enkel van de amateurs die hun kruit verschoten hadden. Knappe uitslag van de Buren die hiermee in punten gelijk kwamen met de Amateurs, maar op grond van deze uitslag als 5e eindigden en de Amateurs verwezen naar de 6e plaats.

Net niet (Mike & Robin) tegen De 2 Harken (Frank & Adri) 4-1

Na de 5e speelronde gedeeld 4e en dus beloofde dit een gelijkwaardige strijd te worden, maar dit pakte anders uit. Mike was in TOP-vorm en verwees beide Harken naar de verkeerde kant van de uitslag (verlies). Ook de Dubbel was nadat de 2 Harken de 1e set overduidelijk gewonnen hadden (5-11) een prooi voor Net Wel (3 sets op rij gewonnen). Alleen Frank wist in de laatste enkel de eer te redden en liet Robin met 3-1 kansloos. Net Niet wist hierdoor de 4e plaats te veroveren (Net Niet op het podium) en De 2 Harken vielen terug naar plek 7. Ging een beetje stijfjes deze avond.

Gelegenheidsduo 2 (Edwin & Bart) tegen Hoek tot den Helder (Richard & Alex) 2-3

De nummer laatst tegen de nummer voorlaatst. Maar het Gelegenheidsduo 2 had deze avond een sterspeler aangetrokken: Edwin. Normaliter speelt hij met noppen en beoefend hij hiermee afbraak-tafeltennis van een hoog niveau. Maar zeer sportief had hij deze avond zijn noppen thuis gelaten. Of dat invloed heeft gehad is niet zeker, maar na 2 gewonnen enkels door Edwin wisten Edwin en Bart net niet de dubbel naar zich toe te trekken en door 2x krap verlies van Bart won Hoek tot den Helder dit achterhoede gevecht met 2-3. Daarmee hielden zij het Gelegenheidsduo 2 achter zich. Voor beide teams geldt dat er in de zomer doorgetraind mag worden!

Eindstand na de Finale (6e) ronde:

 1. De Wijkertjes gaan de Boot in; 20 punten = KAMPIOEN Nacompetitie 2018
 2. De Nichten; 17 punten
 3. HuN wéér; 16 punten
 4. Net niet (kampioen); 16 punten
 5. Buurman & Buurman; 14 punten
 6. De Amateurs; 14 punten
 7. De 2 Harken; 13 punten
 8. Gelegenheidsduo 1; 11 punten
 9. Hoek tot Den Helder; 10 punten
 10. Gelegenheidsduo 2; 7 punten

De Nacompetitie 2018 van TTV Spirit zit erop. Een terechte Kampioen: ‘De Wijkertjes gaan de Boot in’ hebben alle wedstrijden gewonnen. Top prestatie en van harte gefeliciteerd!

Voor de rest geldt gewoon doortrainen. De prijzen werden overigens op een eerlijke manier verdeeld door een verloting. Hierbij blijkt maar weer eens dat de eerste ook wel eens de laatste kunnen zijn en andersom. De hoofdprijs ging naar Bart de Haan – uitkomend voor Gelegenheidsduo 2 (die 10e werd!). Van harte gefeliciteerd.

Zomerperiode
Voor de komende tijd geldt dat er een zomerstop is bij TTV Spirit, maar iedereen die nog niet op vakantie gaat is van harte welkom om op de maandagavond vanaf 20:00 uur een balletje te komen slaan aan de Oeverzegge te Oudkarspel. Ook niet leden zijn van harte welkom. Is een mooie gelegenheid om eens te kijken of de Tafeltennissport iets voor je is. Iedereen kan het (vast wel eens op de camping gespeeld) en we hebben spelers van alle niveaus. Tafeltennis is leuk, is gezellig en je komt in beweging. Dus kom eens kijken en spelen bij TTV Spirit.