OUDKARSPEL - Op de vijfde en voorlaatste speelronde begint de spanning om, niet alleen de eerste plek, maar alle plaatsen steeds merkbaarder te worden. Met deze week een opkomst van 10 teams werd het aardig druk, maar ook zeker een gezellige boel!

De teams op deze avond:

 • De Wijkertjes gaan de boot in; Deze week bestaand uit Wouter en Mathijs.
 • HuN wéér; Herman en Niels.
 • De Amateurs; Dawid, deze week versterkt door Karin(ska).
 • Buurman & Buurman; Jelmer en Roy.
 • Hoek tot den Helder; Alex en Richard.
 • Net niet (kampioen); Mike en Robin.
 • De 2 Harken; Frank en Adri.
 • De Nichten; Olivier en Jens.
 • Gelegenheidsduo 1; Peter en Theo.
 • Gelegenheidsduo 2; Dawid en Bart.

HuN wéér (Herman & Niels) tegen De Amateurs (David & Karinska) 3-2

Een hoop spannende potten tijdens deze clash tussen twee teams die tot nu toe even veel punten hebben gehaald. Niels begon zijn avond tegen Karin a.k.a. het Piotr’tje. Karin deed haar uiterste best maar kon in de 5e set de wedstrijd net niet naar zich toetrekken. Hierna won Dawid in 3 spannende sets van Herman. Tijdens de dubbel wisten Niels en Herman de eerste twee sets te winnen maar Dawid en het Piotertje kwamen sterk terug en wisten toch te winnen. Hierna waren zowel Dawid als Karin echter zo uitgeput dat ze de hierop volgende wedstrijden niet meer wisten te winnen, ook al wisten ze er beide nog wel een 5-setter uit te halen.

Buurman & Buurman (Jelmer & Roy) tegen De 2 Harken (Frank & Richard) 4-1

Doordat Roy weer eens veel te laat aan kwam heeft Jelmer eerst zijn twee enkels gespeeld deze avond. Van uitputting had hij nog nooit gehoord want hij won van beide heren. Doordat Roy nog niet goed ingespeeld was had hij moeite met zijn eerste tegenstander (Frank). Frank had dit door en wist knap van Roy te winnen. Tijdens de dubbel was Roy weer terug in zijn spel en wonnen hij en Jelmer in 4’en van de Harken. In de laatste wedstrijd deed Adri uiterst zijn best maar Roy wist toch net aan te winnen.

De Wijkertjes gaan de Boot in (Wouter & Mathijs) tegen Hoek tot den Helder (Alex & Richard) 3-2

Wederom een spannende pot waarin op één 4-setter na alleen maar 5-setters werden gespeeld. Alex was in topvorm en wist zowel van Wouter als van Mathijs te winnen. Ondanks dat was Mathijs de grootste fan van Wouter. Hij wist net als Mathijs net van Richard te winnen. De dubbel was er eentje die als spannend beschreven kan worden met ik elke set uitslagen van 11-9 of met nog grotere getallen.

Net niet (Mike & Robin) tegen De Nichten (Olivier en Jens) 1-4

Een wedstrijd die mooie potjes heeft opgeleverd. Jens won beide potten met uitslagen die net zo goed gewonnen hadden kunnen worden door Robin of Mike. Olivier won knap van Mike in een 5-setter, echter stond Mike wel met een blessure achter tafel. Robin was daarnaast toch een maatje te groot voor hem. Na toch een set gepakt te hebben verloor hij. De dubbel was er eentje waar Robin en Mike liever niet aan terugdenken. De ‘’lucky bastards’’ (de nichten) wisten in de 5e set 6 keer punten te scoren door middel van mazzelballen: twee op de rand, eentje bijna mis en 3 via het netje.

Gelegenheidsduo 1 (Peter & Theo) tegen Gelegenheidsduo 2 (Dawid & Bart) 4-1
Deze avond begon meteen met een bijzondere pot tussen Peter en Dawid. de heren hadden besloten om hun wedstrijd te spelen met het oude telsysteem (tot de 21) maar om te winnen moest een van beide wel 3 sets gewonnen hebben. Na een flinke strijd werd dit gewonnen door Peter. Bart had niet zijn avond en wist helaas geen wedstrijden te winnen. De dubbel was ook hier spannend maar ook deze wedstrijd trokken Peter en Theo naar zich toe. Gelukkig kon Dawid op het einde de eer nog redden door te winnen van Theo.

Stand na de 5e speelronde:

 1. De Wijkertjes gaan de Boot in; 17 punten
 2. De Nichten; 15 punten
 3. HuN wéér; 13 punten
 4. De 2 Harken; 12 punten
 5. Net niet (kampioen); 12 punten
 6. De Amateurs; 12 punten
 7. Buurman & Buurman; 11 punten
 8. Gelegenheidsduo 1; 9 punten
 9. Hoek tot Den Helder; 7 punten
 10. Gelegenheidsduo 2; 5 punten

De Wijkertjes gaan de boot in staan ondanks deze wat mindere week nog steeds bovenaan maar de nichten komen in de buurt. Het gaat nog spannend worden daar. Met volgende week de laatste speelronde kan er nog van alles gebeuren en wie weet komen er nog een paar toppers in actie die we nog niet hebben zien spelen deze nacompetitie (Edwin en Dick). Andere spelers die volgende week mee willen doen zijn natuurlijk van harte welkom in de laatste speelronde met leuke prijzen!