HAARLEM – Voor De Reuring stond er afgelopen zaterdagavond een inhaalduel op het programma. In Haarlem gingen de Langedijkse waterpoloërs tegen DWT onderuit, 8-6.

Gezien de stand kon worden geconcludeerd dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Waar DWT elf punten had, verzamelde De Reuring er twaalf. De ploeg uit Noord-Scharwoude trad met een voltallige ploeg aan. Via Dave Roozendaal kwam het al snel op voorsprong. Dankzij Marcel de Maijer en Tim Kramer liep het uit naar 1-3. Nog voor het einde van het eerste part maakte DWT de aansluitingstreffer.

In het tweede part maakte DWT gelijk, maar zorgde Dave Roozendaal weer voor een kleine voorsprong en zo eindigde het tweede part in 3-4. ‘Er gebeurde niet veel meer in dit part en bleef zo dicht bij elkaar’, aldus Rob van Hove.

In het derde part waren er veel uitsluitingen waaruit beide teams weinig scoorden. DWT pakte de voorsprong. Marcel de Maijer en Pieter Stroet wisten toch nog voor 5-6 te zorgen en zo ging De Reuring met een 5-6 voorsprong het laatste part in.

‘Helaas wisten wij in het laatste part het net niet meer te vinden, en wist DWT vanuit twee overtal situaties en een strafworp de wedstrijd naar zich toe te trekken’, zag de coach. ‘Een bittere pil. Waarbij we met name kansen hebben gemist en overtal situaties niet hebben afgemaakt.’