REGIO – In de Eerste Klasse leed LSVV in eigen huis een nederlaag. Tegen FC Uitgeest ging het met 0-2 onderuit. DTS keerde afgelopen zondagmiddag zonder punten terug uit Volendam.

LSVV – FC Uitgeest 0-2
In de vijfde speelronde trof LSVV met FC Uitgeest een subtopper in de Eerste Klasse. Zelf is de Langedijkse ploeg terug te vinden in het rechter rijtje. In de eerste helft waren beide teams in evenwicht. ‘Door een fout van onze kant vlak voor rust gingen we met een achterstand de rust in.’ zei de geblesseerde Maik den Iseger. Het was Jorn Brouwer die er van profiteerde en de score opende.

In het tweede bedrijf bleef het lang spannend. De beslissing viel in de laatste tien minuten toen Lester Half de score verdubbelde. ‘Er waren net te veel foutjes en de kansjes die we kregen werden niet gemaakt, dan verlies je’, vervolgde Den Iseger. ‘In de komende weken liggen er kansen. Verder hoop ik dat er wat geblesseerden terugkomen en we de fouten eruit halen. Dan komt het goed.’

Fotografie: Michel Bes

RKAV Volendam – DTS 3-0
Op bezoek bij RKAV Volendam leed DTS de tweede nederlaag van het seizoen. ‘We wilden allebei voetballen en dat ging vrij aardig. We hadden zelfs de grootste kans om 0-1 te maken’, aldus Jeffrey Rispens. De ploeg uit Oudkarspel begon na rust niet scherp waardoor de Volendamse ploeg binnen vijf minuten tweemaal tot scoren kwam. ‘Even daarna pakten we het weer op, alleen missen we de daadkracht voorin om doelpunten te maken.’ Doordat DTS nog wat probeerde kreeg Volendam nog een aantal countermogelijkheden waar er eentje van in ging.

‘Het resultaat was teleurstellend, maar Volendam is gewoon een sterke ploeg met verzorgd voetbal’, vervolgde Rispens die met vertrouwen vooruit kijkt. ‘Er zit een stijgende lijn in ons spel, ik verwacht dan ook dat de punten vanzelf gaan komen. We kunnen het iedere tegenstander lastig maken als we negentig minuten lang scherp kunnen blijven.’