OUDKARSPEL - Op zondag 23 februari zullen in Sportcentrum Landedijk aan de Oeverzegge 2, te Oudkarspel de Nederlandse Kampioenschappen Powerlifting 2020 voor dames en heren worden gehouden. De wedstrijd zal om 10.00 uur starten.

Net als vorig jaar is Sportcentrum Langedijk gastheer voor het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd zal om 10.00u starten met de subjunioren. Zij zullen starten om bij de 3 onderdelen kniebuigen, bankdrukken en deadlift, hun beste prestatie neer te zetten. In de loop van de dag zullen de grote toppers hun entree maken. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatie wedstrijd voor de Europese Kampioenschappen en de Wereld Kampioenschappen.

Aan deze wedstrijd zullen vele Nederlandse toppers deelnemen om hier een kwalificatie plaats af te dwingen. Bij de dames zal er een mooie strijd zijn met internationale toppers als Ankie Timmers en Iris Kensenhuis. Bij de heren zal groot lifter als Pjotr van den Hoek zijn status hoog willen houden. Pjotr is ook te zien op trainingsavonden in Sportcentrum Langedijk.

Henk Keijzer is de promotor achter het NK in het Sportcentrum. Als ervaren oud lifter en bondscoach van het Nederlands team heeft hij zijn grote vaste groep laders en zal er een mooi evenement worden neergezet.