HEERHUGOWAARD - Sport-Z zet zich in de gemeente Dijk en Waard actief in om verschillende doelgroepen in de samenleving te vitaliseren. In maart start zij met een gratis sportaanbod voor jongvolwassenen (vrijdagmiddag) en statushouders (maandagmiddag) die graag in beweging komen en andere mensen willen ontmoeten. De activiteiten vinden plaats op de voetbalvelden van SVW’27 in Heerhugowaard van 15.30-16.30 uur. Aanmelden kan via www.sport-z.org/DijkEnWaardOntmoet.

Sport-Z is al enige tijd in de gemeente Dijk en Waard actief. Zo rondde zij onlangs een Set Your Life Goals traject af in samenwerking met praktijkschool Focus, waarbij jongeren hun Maatschappelijke Dienst Tijd invulden door middel van een sport- en beweegproject. “Naast dat we dit jaar een nieuw Set Your Life Goals traject gaan starten voor jongeren in de gemeente, start ik nu ook de nieuwe activiteit Dijk en Waard Ontmoet voor (jong)volwassenen,” licht Jelle Zuijdam, maatschappelijk sportcoach bij Sport-Z toe. Sport-Z werkt als belangrijke netwerkpartner samen met diverse partijen waaronder het COA (AZC Heerhugowaard), Sociaal Domein (inburgering) van de gemeente Dijk & Waard, JAR-opleidingen, Parlan, Heerhugowaard Sport N.V. SVW’27, MET Heerhugowaard (jongerenwerk), Actief Sport & Events en Wonen Plus Welzijn Langedijk (jongerenwerk).

Tijdens de lessen werken de deelnemers aan persoonlijke doelen. Ze kunnen hun fitheid vergroten en anderen ontmoeten. De statushouders (18+) sporten op maandag van 15.30-16.30 uur, wekelijks staan gevarieerde sport- en spel activiteiten op het programma. Voor de jongvolwassenen die aan een actievere leefstijl willen werken staan elke vrijdag van 15.30-16.30 (voet)balactiviteiten op het programma. Meedoen is gratis, aanmelden of meer informatie opvragen kan bij Jelle Zuijdam via j.zuijdam@sport-z.org, 0634168901 of via de website www.sport-z.org/DijkEnWaardOntmoet.