DEN HOORN - In een opblaas hal in Den Hoorn onder de rook van Den Haag ontmoetten de twee naaste concurrenten, Vrone/Berdos en DIOS, elkaar.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat DIOS het spel wilde bepalen. Echter galmde de opblaashal met het gevolg dat werd dat niemand te verstaan was. De akoestiek zorgde ervoor dat spelers wat gehaast en onzorgvuldig gingen spelen. Het spelbeeld liet dit ook zien en er werd door beide partijen onrustig gespeeld.

Met veel energie werd de Vrone/Berdos dekking aangevallen door DIOS. De opbouwrij van DIOS speelde met veel druk de hoeken vrij. Ook in het middenveld wist DIOS zijn spelers vrij voor het doel te zetten.

Vrone/Berdos hield het hoofd koel en wist zich terug te vechten in de wedstrijd. Vooral aanvallend was het scorend vermogen voldoende om met een kleine achterstand de rust in te gaan: 16-14.

Na rust stelde Vrone/Berdos in de eerste minuten orde op zaken en zette de achterstand om in een kleine voorsprong. Het was DIOS dat zich weer terug in de wedstrijd vocht en Vrone/Berdos terroriseerde met tweede lijn schoten. Wederom moest Vrone/Berdos een achterstand wegwerken, maar ditmaal was de energie uit het team van DIOS verdwenen.

Het spel van Vrone/Berdos werd zorgvuldiger en kwamen er mooie combinaties. Met snel spel werd er een voorsprong van vier punten gerealiseerd.

Langzaam, maar zeker kwam DIOS terug en maakte de aansluitingstreffer met nog één minuut te spelen (31- 32). Vrone/Berdos trok ten aanval en zocht lang naar een vrije speler. Joep Kenter, die een zeer goede wedstrijd speelde, kwam één tegen één met de keeper maar mistte het doel.

DIOS kon met nog 4 seconde speltijd een gelijkmaker forceren maar de bal werd net door de vingertoppen van Gertjan Bos van richting veranderd. DIOS wist vanuit de rebound te scoren maar dat was net buiten de officiële speeltijd.

Vrone/Berdos kon de punten in de tas stoppen en zag op het scoren een eindstand van 31-32.

“Het was een onrustige wedstrijd waarbij we zochten naar ons eigen spel, dat je dan toch met winst afsluit is een teken van groei”, aldus Roland Verduin.