ENSCHEDE - Het zevende landskampioenschap van FC Twente in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, zoals afgelopen zondag behaald na de 1-0 zege op ADO Den Haag is ook de titel van twee Noord-Hollandse meiden in de selectie. Tijdens de winterstop hadden wij al een uitgebreid interview met de uit Langedijk afkomstige Daphne van Domselaar en Marisa Olislagers uit Santpoort. Uiteraard vroegen wij ook nu om een reactie na de behaalde landstitel.


Keepster Daphne van Domselaar (21) speelt al enkele jaren voor FC Twente en was dit seizoen de onbetwiste nummer één in het doel bij de kampioensploeg van trainer/coach Tommy Stroot. Marisa Olislagers (20), afgelopen zomer overgekomen van ADO Den Haag, bleek ook een belangrijke schakel in het succes van de Twentse vrouwen.

Hoe hebben jullie de kampioenswedstrijd en de dag zelf beleefd?

Daphne: “Het was voor ons een wedstrijd die wij moesten winnen om eventueel dezelfde dag kampioen te worden, als PSV punten liet liggen. Het scenario gaat altijd door je hoofd, maar we wilden ons niet die spanning opleggen. Toch verliep de wedstrijd erg gespannen, als team. We haalden ons niveau niet en maakte onze kansen ook niet af. In de wedstrijd pakte ik nog wel een belangrijke één tegen één. Het bleef lang 0-0, maar uiteindelijk scoorde we in de 88ste minuut de 1-0. Aan alles en iedereen hadden we in het veld door dat we door deze goal kampioen zouden kunnen worden. Er werd aan ons niks vertelt over de tussenstand in Amsterdam, dus toen het laatste fluitsignaal klonk wist ik het pas zeker. We zijn kampioen. Wat een heerlijk gevoel.”

Marisa: “Het was echt onwijs vet. We wisten gewoon dat we moesten winnen. Op het veld wist niemand iets over de tussenstand. In de 70ste minuut ging ik van het veld voor Bente Jansen. Aan de meiden op de bank vroeg ik of zij de tussenstand wisten, en toen zeiden ze dat Ajax voorstond. Toen werd ik echt heel zenuwachtig. Ik kreeg echt enorme spanning omdat het bij ons lange tijd 0-0 bleef. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was er echt bij iedereen een enorme ontlading. Echt super mooi om mijn eerste seizoen bij FC Twente het kampioenschap binnen te slepen.”

Hoe tevreden ben je over je seizoen?

Daphne: Het was een lastig seizoen voor ons. De afwezigheid van Tommy Stroot in het begin van het seizoen en de verschillende blessures in het team zorgde er voor dat wij bij de start lastige tijden hadden als team. Maar juist doordat zijn we sterker en hechter team geworden. We stonden op een gegeven moment 8 punten achter op Ajax en 5 punten op PSV. Ondanks dat, zijn we de play-offs gestart als nummer 1. We hebben weer even een mindere periode gehad, tijdens de Eredivisie Cup en in de halve finale van de beker. Dat waren echt twee mindere wedstrijden. We hebben ons terug geknokt en hebben het om kunnen draaien naar 1x gelijk en 4x winst. Het geloof was er en het is ook uiteindelijk waarheid geworden. We hebben bewezen dat we geen underdogs zijn. Op naar de Champions League volgend jaar. Dat zijn toch wel de mooiste dingen.

Voor mij persoonlijk was het een jaar waar ik heel veel heb geleerd en stappen heb gemaakt. Het begon voor mij goed met de eerste uitnodiging voor het NL-elftal. Uiteindelijk heb ik dit seizoen drie keer mee mogen doen, wat echt een mooie ervaring was en ook zeker een persoonlijk doel van dit seizoen. Ik ben er ook een paar weken uit geweest vanwege een kleine blessure en er zijn genoeg leermomenten voorbij gekomen. De play-offs is iets waar ik echt trots op ben op het team. Het is dus zeker een geslaagd jaar en kan niet wachten op volgend seizoen.

Marisa: Afgelopen seizoen maakte ik de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. Vanaf moment één heb ik mij hier heel erg thuis gevoeld in Twente. Het is voor mij de juiste stap geweest en heb het nog altijd onwijs naar mijn zin. Ik heb hier afgelopen seizoen stappen kunnen zetten en mezelf verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik echt gevoeld hoe het is om om de prijzen mee te spelen en ook mijn allereerste prijs te winnen. Dat ik zoveel minuten heb mogen maken en mijn bijdragen heb kunnen leveren aan het team, ben ik onwijs blij mee. Ik ga ook nog zeker lekker nagenieten van deze mooie prestatie met elkaar en het kampioenschap.”


Kijk hier voor de interviews met Daphne van Domselaar en Marisa Olislagers die wij tijdens de winterstop gemaakt hebben.

Kijk hier voor meer over het 7e landskampioenschap van FC Twente Vrouwen.

Foto's: DP Sportfotografie