LE HAVRE - Daphne van Domselaar heeft zaterdagavond haar officiële Oranje-debuut gemaakt. In de wedstrijd tegen Finland op het Tornoi de France stond de Langedijker keepster in de basis. De Oranje Leeuwinnen wonnen het duel met 0-3.


Van Domselaar (21), afkomstig uit Oudkarspel en begonnen met voetbal bij LSVV, zit al geruime tijd bij de selectie van het Nederlands Elftal, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet. In september 2020 werd zij voor het eerst geselecteerd voor Oranje en sindsdien zat zij al talloze malen bij de selectie.

Tegen Finland keepte de goalie van FC Twente een foutloze partij waarin zij ook nog enkele knappe reddingen mocht verrichten. Katja Snoeijs (2) en Caitlin Dijkstra maakten de doelpunten voor Oranje (0-3).

Daphne van Domselaar begon haar loopbaan dus op Sportpark Voorwaarts van LSVV om vervolgens via Telstar in 2017 bij FC Twente terecht te komen. Bij de landskampioen is de keepster al enkele jaren onomstreden.

Verleden seizoen spraken wij Daphne van Domselaar bij haar oude club LSVV. Dit seizoen nog schonk zij een shirt van Oranje aan haar voormalige club.