OUDKARSPEL - Dieuwertje Bax heeft na de winst in de triathlon van Heerhugowaard ook de eerste plaats veroverd tijdens de Langedijker triathlon. De eerste editie sinds 2019 werd bij de heren gewonnen door de ongenaakbare Tristan Olij die de laatste editie in 2019 ook al won.


Olij was twee weken geleden in Heerhugowaard, waar Emiel van Tongerlo zegevierde, niet van de partij, maar bleek woensdagavond in Oudkarpsel oppermachtig. De 24-jarige atleet uit Winkel heeft zijn zinnen de laatste jaren meer op de halve- en hele triathlon gezet, maar voelde zich na twee coronajaren weer als een vis in het water in Langedijk waar hij de concurrentie, Twan Berlijn (tweede) en Joris de Boer (derde) ruim achter zich liet.

Bij de vrouwen bleek Dieuwertje Bax (op de foto zegevierend in Heerhugowaard) opnieuw te sterk voor de concurrentie. Door haar twee overwinningen voert de atlete uit Schagen de ranglijst aan van het Van der Voort Triathlon Sprint Circuit over vier wedstrijden. Op 6 juli is de volgende wedstrijd in Nieuwe Niedorp en daarna volgt Anna Paulowna nog.