SCHAGEN – De hele dag grauw weer en de WK wedstrijd tussen Frankrijk en België op het programma had een reden kunnen zijn voor weinig publiek. Echter niets bleek minder waar in Schagen waar twee uur voor het begin de zon begon door te komen. Uiteindelijk leverde de vierde wedstrijd van het Van der Voort Sprint Circuit een geslaagde avond op.

Sinds dit jaar vormen de 1/8e Triathlons van Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp en Schagen het Van der Voort Sprint Circuit. Vier wedstrijden met een eigen karakter en een eigen ambiance, maar ook samen in een algemeen klassement. Daarin konden Tristan Olij (heren) en Talisa van der Fluit de zege bijna niet meer ontgaan.

Waarmaken
Beiden slaagden er in om die verwachting waar te maken. Tristan Olij kwam na 1.05.01 weliswaar als derde over de finish, maar de zege in het algemene klassement kwam niet meer in gevaar. In Schagen was het Marco Akershoek die na eerste werd (1.03.20) terwijl Joris de Boer de tweede plek bemachtigde.

Terwijl er nog vele heren binnenkwamen en door de enthousiaste speaker werden getrakteerd op een terecht applaus was het Talisa van der Fluit die bij de dames de winst greep. Na Heerhugowaard en Nieuwe Niedorp was het voor haar de derde zege van de in totaal vier wedstrijden. Annemarie Rustenburg en Renée Woutering (afkomstig uit Schagen) voltooiden het podium bij de vrouwen.

Enthousiasme
Voor de organisatie was er reden tot optimisme. ‘Het bevalt heel erg goed, iedereen is heel enthousiast’, zei Willem Van der Voort tijdens de wedstrijd in Schagen. ‘Het is helemaal top. Het weer zit mee en we werken zo goed samen. We willen de basis leggen voor talent. We hebben met zijn allen één doel en zijn met allen aan het genieten.’

Op zondag 2 november is het Triathlon-, en duursportgala in Schagen bij ALPHA waar de winnaars worden gehuldigd. Kijk hier voor alle uitslagen en meer informatie.