ZAANDAM – LSVV slaagde er afgelopen zondagmiddag niet in om op bezoek bij Zaanlandia punten te pakken. Tegen de Zaandammers leed de ploeg van trainer/coach Rob Klanker een 2-1 nederlaag.

In een van beide kanten rommelige eerste helft waren er over en weer wat kansen. Doelpunten bleven echter uit in Zaandam. ‘Na rust begonnen we goed, maar scoorden zij uit een goed lopende aanval’, zag Maik den Iseger. Het was Reino Kok die Zaanlandia tien minuten na de pauze op een 1-0 voorsprong bracht.

Twintig minuten voor tijd profiteerde Zaanlandia optimaal van miscommunicatie bij LSVV en Burak Bulduk tekende voor de 2-0. Veel tijd om de schade te herstellen hadden de gasten niet meer. Er werd wel geprobeerd om de spanning terug te brengen, maar een doelpoging eindigde op de paal. Vijf minuten voor tijd wist Kai Botman de aansluitingstreffer te maken, maar dichterbij kwam de ploeg van Rob Klanker niet meer. ‘We hadden van deze ploeg niet hoeven verliezen’, besefte Den Iseger. ‘We waren zelf niet goed genoeg. De slag op het middenveld werd door hen gewonnen en we waren met name in balbezit te slordig.’

Zaanlandia – LSVV 2-1 (0-0)