LANGEDIJK - Ook dit jaar was het Waarlands aandeel in het deelnemers aantal groot. Maar liefst 31 van de 56 deelnemers had een Waarlandse achtergrond.

Deze lijn zette zich door richting de laatste zestien waar het aandeel Waarland was gezakt tot 50%. In tegenstelling tot andere eerdere kampioenen zoals Piet Tijm, Gerard van Rozelaar en Jos Smit die al eerder waren uitgeschakeld, zat de titelverdediger Michel Kolkman hier nog bij. Hij leek ook vast op weg richting prolongatie door zijn tegenstanders elke keer ruim binnen de beurten te verslaan totdat hij John Nolten (uit Dirkshorn) tegen kwam. John draaide het om en liet Michel geen kans door in 10 beurten de partij uit te maken en zich voor de finale te plaatsen. John trof daar Ad Bruin die zich voor de derde keer voor de finale plaatste. Ad had in 2012 en 2013 al in de finale gestaan tegen achtereenvolgens Ayhan Genc en Johan de Nijs maar kon toen de titel niet pakken.

Dit keer verging het Ad beter, bijna alle beurten viel er wel een carambole te noteren en na de serie van 5 in de 16 beurt had hij nog maar één punt nodig. John Nolten was toen al op grote achterstand gezet en spartelde nog wel een paar beurten tegen maar in de 21e beurt werd de laatste carambole door Ad Bruin gemaakt en konden de felicitaties naar de nieuwe kampioen!

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Van 24 t/m 31 maart wordt het Open Langedijker Kampioenschap Libre 2018 georganiseerd, inschrijven kan via http://biljart.luizeknip.nl