OUDKARSPEL - Na vele eerdere deelnames lukte Dirk Snip dan eindelijk om in zijn vierde finale de titel Open Langedijker Kampioen Driebanden in de wacht te slepen. Niet zonder enig fortuin in de voorrondes, want wie wil er niet van Dirk winnen, had hij zich toch bij de laatste zestien weten te plaatsen.

Maar er waren er meer die dit van plan waren zoals Dirk Bruin die graag zijn broers wilde opvolgen als kampioen van Langedijk maar in de halve finale verloor van Jelle Moorman en Johan de Nijs die de halve finale echt maar net aan verloor van Dirk Snip.

Dat Dirk dit keer voor de hoofdprijs ging, was duidelijk te zien. Volledige focus en alle voorgeschotelde stootbeelden werden goed bekeken voor hij zijn keu neerlag. Waar de andere spelers nog wel eens meer dan dertig beurten gebruikten, had Dirk soms al in 18 en maximaal in 25 beurten zijn punten, terwijl hij er toch minstens 10 meer moest maken dan de rest van het deelnemersveld.

De finale tussen Dirk Snip en Jelle Moorman ( die afgelopen jaar al derde was geworden ) bleef spannend. Het ging redelijk gelijk op tot beurt 10 daarna werden de posities wat lastiger voor beide spelers en was Jelle wat ongelukkig. Hij had echter in een van de voorgaande partijen een serie van 8 gemaakt en zijn supporters hadden alle hoop op herhaling van die serie. In de 20e beurt kwam Dirk met een serie van 5 zodat hij er nog 1 moest. Jelle maakte nog 1 punt in de 24e beurt maar daarna maakte Dirk Snip aan alle twijfel een eind.

De organisatie kijkt weer terug op een heel gezellige toernooi waar prachtig driebanden spel is getoond en bedankt alle deelnemers voor hun deelname. Van 21 t/m 28 maart organiseert Biljartclub De Luizeknip het Open Langedijker Kampioenschap Libre in cafe de Knip te Oudkarspel. Inschrijven kan via http://biljart.luizeknip.nl of een mail naar biljart@luizeknip.nl.