REGIO – LSVV heeft na drie opeenvolgende nederlagen weer weten te winnen. De ploeg van trainer/coach Rob Klanker keerde met drie punten terug uit Uitgeest. DTS hield een punt over aan het treffen met RKAV Volendam.

FC Uitgeest – LSVV 1-2
‘Dit was wel lekker voor het vertrouwen’, zei Toine Merk na afloop. Op bezoek bij FC Uitgeest won LSVV met 1-2. ‘We waren met een positief gevoel afgereisd, we hebben hier nog nooit verloren.’

In een felle wedstrijd waarin LSVV de betere was kwamen de Langedijkers voor rust op voorsprong. Het was het Jordy Cretier die met een afstandsschot de score opende. Tien minuten voor tijd kwam FC Uitgeest via Mike Olgers langszij. Nadat Merk in de rug werd gelopen mocht Kai Botman op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Met succes, want via de muur eindigde de bal binnen.

DTS – RKAV Volendam 1-1
DTS pakte na vijf nederlagen op rij afgelopen zondag weer een punt. In Oudkarspel kwam RKAV Volendam via een ingestudeerde vrije trap op voorsprong. ‘Wij hadden onszelf al moeten belonen met zeker 1-0 of 2-0. In de eerste helft hebben we zeker vier honderd procent kansen gekregen. Daarom voelde die 0-1 heel zuur’, baalde Jeffrey Rispens. ‘In de tweede helft hebben we laten zien dat iedereen rekening met ons moet blijven houden.’

Dylan Bruin tekende voor de gelijkmaker. In de absolute slotfase ging Marc Nelis op de Volendamse doelman af, maar zag de bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen. ‘Echt ongelofelijk, de pech van een ploeg in degradatienood denk ik', vervolgde Rispens. 'Ik vind dat we hadden moeten winnen gezien de kansen.'

Fotografie: Michel Bes