OUDKARSPEL/SINT PANCRAS - In het zaterdagvoetbal wisten zowel vierdeklasser DTS als vijfdeklasser Vrone de volle buit te pakken.


Na vorige week in eigen huis ZCFC te hebben verslagen met 2-1 wist DTS deze zaterdag Alcmaria Victrix te kloppen met dezelfde cijfers. Colin Vennink zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van de Alkmaarders zorgde Michael Wouters in de slotfase voor de bevrijdende 2-1.

Door de zege klimt DTS naar een gedeelde zesde plaats en komt het linkerrijtje in zicht. Komende zaterdag gaat de ploeg van Mike Langedijk op bezoek bij WSV '30 in Wormer.

Vrone, trots koploper in de vijfde klasse, had veel minder moeite met het laaggeklasseerde De Kennemers. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans boekte een ruime 6-1 overwinning door treffers van Daniël Leijen (2), Martin Jongejan (2), Martijn Leek en Tim Heiblom.

Na acht wedstrijden houdt koploper Vrone een voorsprong van drie punten op Sporting Andijk. Zaterdag gaan de groen-zwarten op bezoek bij de nummer vijf in de stand, AFC IJburg.