ZUID SCHARWOUDE LSVV heeft geen punten kunnen behalen tegen nummer vier DEM. Net zoals bij vele andere wedstrijden was de wind behoorlijk aanwezig op sportpark ‘Voorwaarts’. Toch waren de weersomstandigheden niet de reden van de 1-2 nederlaag. ,,persoonlijke fouten deden ons de das om”.

LSVV trad afgelopen zondag als nummer zes aan tegen DEM. Toch was de ploeg zich bewust van het feit dat de opponent op papier een sterkere ploeg had. Een kansloze middag werd het echter allerminst. ,,We hebben vandaag weinig kansen gehad. Ik vond hun enigszins de bovenliggende partij, maar tot heel veel kansen kwamen zij niet” zei Maik den Iseger na afloop van het verloren duel.

In het duel met de Beverwijkers was de wind behoorlijk aanwezig. ,,De wind stond pal over het veld. Het zorgde ervoor dat het een rommelige wedstrijd was. In de eerste helft had DEM de wind in de rug. Zij creëerden niet heel veel op een slippertje van ons na” vervolgt Den Iseger. In het tweede bedrijf viel Mike Molenaar met een blessure uit. Dat de verdediger noodgedwongen naar de kant moest, was een aderlating voor LSVV. ,,Hij speelde erg sterk op Rik Stals” vertelt de aanvoerder. Nadat Martijn Kuijs DEM op 0-1 bracht, bewees Stals dat scoren één van zijn specialiteiten is. De 0-2 betekende de beslissing in het duel. Met een rake vrije trap zorgde Kai Botman nog wel voor de aansluitingstreffer. Een gelijkmaker zat er echter niet in.

Dat LSVV niet wist te winnen van DEM, dat door de overwinning naar de tweede plaats stijgt, is geen reden tot paniek. Den Iseger: ,,Dit seizoen zijn we alleen tegen JOS/Watergraafsmeer en Fortuna Wormerveer kansloos geweest, dus in dat opzicht moeten we kunnen meedoen in de subtop. Aan de andere kant, we spelen voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse en doen dat tot op heden goed. Als wij in de middenmoot eindigen hebben we het fantastisch gedaan, maar we zijn ambitieus genoeg om zo hoog mogelijk te eindigen”.

Klik hier voor alle foto's van LSVV - DEM (Fotografie: Michel Bes)